Δήμος Μαραθώνα: Δρομολογήθηκε μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο

Το αποχετευτικό ομβρίων θα χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια με 3,3 εκατ. ευρώ.

Το «πράσινο» φως για την έναρξη του αποχετευτικού έργου απορροής όμβριων στην κοινότητα Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα, δόθηκε με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, με την ανάδοχο εταιρεία, παρουσία του Δημάρχου, Σ. Τσίρκα και του Αντιπεριφερειάρχη, Αν. Θ. Αυγερινού.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια με 3,3 εκατ. ευρώ και προβλέπει την κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής και επίσκεψης του δικτύου, αγωγών μήκους 4.000 μ., το οποίο θα εκβάλλει σε τρία ρέματα περιμετρικά του οικισμού.

Με αφορμή την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος το οποίο συσχετίζεται και με την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, ο Περιφερειάρχης επισημαίνει πως με δεδομένη την προτεραιότητα στα ζητήματα πολιτικής προστασίας, οι διαδικασίες, για την συντομότερη έναρξη του έργου, θα προχωρήσουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. «Εμείς επενδύουμε στην πρόληψη για την ασφάλεια των πολιτών και των πόλεών μας με πράξεις και όχι με λόγια» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως κάθε έργο που σχετίζεται με την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών υψηλής επικινδυνότητας στην Αττικής, είναι πρώτης προτεραιότητας.

Comments are closed.