Οι γαλλικές αρχές κατέσχεσαν γιοτ του επικεφαλής της Rosneft

Η κατάσχεση έγινε στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας, καθώς ο Ιγκόρ Σέτσιν είναι στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι γαλλικές αρχές κατέσχεσαν γιοτ που συνδέεται με τον επικεφαλής της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας, Rosneft, Ιγκόρ Σέτσιν -στενό σύμμαχο του Ρώσου Πρόεδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν– στο λιμάνι της Μεσογείου, Λα Σιοτά, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ.

Η εξέλιξη έγινε γνωστή ενώ κράτη της Δύσης επιβάλλουν μαζικές κυρώσεις, μεταξύ των οποίων «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων, σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή της την Ουκρανία.

«Ευχαριστούμε τους Γάλλους τελωνειακούς που επιβάλλουν τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος αυτών που είναι κοντά στη ρωσική κυβέρνηση», ανέφερε ο Λεμέρ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης του Υπουργείου Οικονομικών, το γιοτ ανήκει σε εταιρία, στην οποία ο Σέτσιν ταυτοποιήθηκε ως βασικός μέτοχος.

Παράλληλα, οι γαλλικές αρχές κατέσχεσαν ένα ακόμα εμπορικό πλοίο στο λιμάνι της Λουαρέ στη Βρετάνη, που επίσης συνδέεται με ρωσικά συμφέροντα.

Comments are closed.