Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Κατηγορεί τη Ρωσία για «πυρηνική τρομοκρατία»

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας σε σημερινές του δηλώσεις τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επεδίωκαν να «επαναληφθεί» η καταστροφή στο Τσερνόμπιλ.

Ο ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία για «πυρηνική τρομοκρατία», ότι ήθελε να «επαναληφθεί» η καταστροφή στο Τσερνόμπιλ -όπου εκτυλίχθηκε το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία-, μετά τον βομβαρδισμό του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια, στην κεντρική Ουκρανία, του μεγαλύτερου του είδους στην Ευρώπη, από ρωσικά στρατεύματα, την ένατη ημέρα της εισβολής.

«Προειδοποιούμε όλο τον κόσμο για το γεγονός ότι καμία άλλη χώρα εκτός της Ρωσίας δεν άνοιξε ποτέ πυρ εναντίον πυρηνικών εργοστασίων. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας, η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτό το κράτος τρομοκράτης καταφεύγει τώρα στην πυρηνική τρομοκρατία», κατήγγειλε ο Β. Ζελένσκι σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.

Ο Μπάιντεν μίλησε με τον Ζελένσκι για το πυρηνικό εργοστάσιο

Ο αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ουκρανό ομόλογό του σχετικά με το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο της Ευρώπης, όπου νωρίτερα σήμερα αναφέρθηκε πυρκαγιά έπειτα από βομβαρδισμό των ρωσικών δυνάμεων, όπως δήλωσε στον Τύπο αμερικανός αξιωματούχος.

Comments are closed.