Νότια Κορέα: Ο Πρόεδρος έδωσε εντολή για προστασία του πυρηνικού εργοστασίου από πυρκαγιά

Η φωτιά ξέσπασε στην πόλη Ουλτζίν, στην οποία ο η Korea Hydro & Nuclear Power λειτουργεί έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, έδωσε σήμερα εντολή να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατευθεί το πυρηνικό εργοστάσιο Χανούλ από πυρκαγιά που ξέσπασε στην ανατολική, παράκτια πόλη, Ουλτζίν, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας.

Η κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποίηση φυσικής καταστροφής μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην κομητεία Ουλτζίν σήμερα, όπου η Korea Hydro & Nuclear Power λειτουργεί έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες πεπιεσμένου ύδατος.

Η παραγωγή για έναν από τους έξι αντιδραστήρες μειώθηκε σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) λόγω των ασταθών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. Συνολικά, πέντε αντιδραστήρες βρίσκονται σε λειτουργία ενώ σε έναν γίνονται εργασίες συντήρησης.

Οι αρχές δεν έχουν πει πόσο μακριά από το εργοστάσιο είναι οι φλόγες.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κιμ Μπου-κιουμ, ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση ότι οι τοπικές δυνάμεις της πυροσβεστικής θα συνεργαστούν με το Υπουργείο Άμυνας και την Υπηρεσία δασολογίας για την κατάσβεση των πυρκαγιών, που σύμφωνα με αναφορές κινούνται κατά μήκος της ανατολικής ακτής της χώρας, προς την επαρχία Γκανγκγουόν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, έως αργά το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα), οι πυρκαγιές είχαν καταστρέψει συνολικά 12 κατοικίες και τρεις αποθηκευτικές μονάδες.

Comments are closed.