Η Sony και η Honda ενώνουν τις δυνάμεις τους για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να ιδρύσουν μια κοινή επιχείρηση για την ανάπτυξη και την πώληση αυτοκινήτων με μπαταρία υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η γιγάντια εταιρεία ηλεκτρονικής, Sony και η αυτοκινητοβιομηχανία, Honda, ανακοίνωσαν σήμερα την πρόθεσή τους να σχηματίσουν μια «στρατηγική συμμαχία» για να αναπτύσσουν και να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία θα διαθέτουν στην αγορά από το 2025.

Οι δύο ιαπωνικοί όμιλοι προβλέπουν να ιδρύσουν ήδη από φέτος μια κοινή επιχείρηση για να αναπτύσσουν και να πωλούν «ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία υψηλής προστιθέμενης αξίας» και να παρέχουν μαζί υπηρεσίες κινητικότητας.

«Μέσω αυτής της συμμαχίας με τη Honda, η οποία έχει συγκεντρώσει μια σημαντική παγκόσμια εμπειρία και δεξιότητες στην αυτοκινητοβιομηχανία σε διάστημα πολλών ετών», η Sony «επιθυμεί να αναπτύξει το όραμά της που έγκειται στο να κάνει το χώρο της κινητικότητας έναν συναισθηματικό χώρο», σχολιάζει στην ανακοίνωση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της Sony, Κενιτσίρο Γιοσίντα.

«Αν και οι Sony και Honda έχουν πολλά ιστορικά και πολιτιστικά κοινά σημεία, οι τομείς τεχνολογικής εμπειρογνωμοσύνης μας είναι πολύ διαφορετικοί. Γι’ αυτό πιστεύω πως αυτή η συμμαχία, συνδυάζοντας τις δυνάμεις των δύο επιχειρήσεών μας, θα προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον της κινητικότητας», δήλωσε από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Honda, Τοσιχίρο Μίμπε.

Ο εν λόγω όμιλος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας όρισε πέρυσι το φιλόδοξο στόχο μέχρι το 2040 να πωλεί 100% ηλεκτρικά οχήματα σε όλο τον κόσμο και να κάνει κολοσσιαίες επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη σε βάθος εξαετίας.

Επίσης εδώ και χρόνια η Sony δεν κρύβει την αυξανόμενη επιθυμία της να γίνει ένας παίκτης με πλήρη δραστηριότητα στην αγορά του αυτοκινήτου, στην οποία παρέχει ήδη κάμερες, οπτικοακουστικό εξοπλισμό και άλλα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Comments are closed.