Όλαφ Σολτς: Καθησυχαστικός για τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια

Ο γερμανός Καγκελάριος δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον Β. Ζελένσκι και ότι οι φόβοι για σοβαρές συνέπειες δεν επαληθεύονται.

Ο Kαγκελάριος, Όλαφ Σολτς εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, έπειτα από επικοινωνία που είχε, όπως είπε, τη νύχτα με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο O. Σολτς επανέλαβε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα αναμιχθεί στις συγκρούσεις, τόνισε ωστόσο και την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει επίθεση σε έδαφος της Συμμαχίας.

«Είναι σημαντικό η τρέχουσα σύγκρουση να μην επεκταθεί σε άλλες χώρες πέρα από την Ουκρανία. Γι’ αυτό και οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν θα επέμβουν άμεσα στις στρατιωτικές συγκρούσεις», δήλωσε ο O. Σολτς κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Σβίλοουζεε, κοντά στο Βερολίνο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε, στηρίζει την Ουκρανία και έχει επιβάλει εκτεταμένες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. «Ταυτόχρονα, πρέπει να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα επιτεθεί σε έδαφος του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο καγκελάριος.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο εργοστάσιο ατομικής ενέργειας της Ζαπορίζια, έπειτα από τις πληροφορίες για πυρκαγιά, ο Όλαφ Σολτς σημείωσε ότι ήταν σε επαφή με τον Πρόεδρο Ζελένσκι τη νύχτα και ότι «οι άμεσοι φόβοι για σοβαρές συνέπειες δεν επαληθεύονται». Προς το παρόν, δήλωσε ο Καγκελάριος, «γνωρίζουμε ότι όλοι οι κίνδυνοι για τους οποίους ανησυχούσαμε δεν έχουν επαληθευτεί, καθώς η φωτιά περιορίστηκε σε ένα διοικητικό κτίριο».

Comments are closed.