MYTILINEOS: Νέο μεγάλο deal πώλησης ενέργειας στην Ιταλία

Στην εταιρεία ανατέθηκε σύμβαση αγοράς δυναμικότητας διάρκειας 15 ετών και ύψους Euro70.000/MW/έτος για ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες.

Την ανάθεση μίας νέας σύμβασης πώλησης ενέργειας από σύστημα αποθήκευσης, στην Ιταλική Δημοπρασία Αγοράς Δυναμικότητας για το 2024 ανακοίνωσε η MYTILINEOS.

Συγκεκριμένα, ανατέθηκε στην εταιρεία σύμβαση αγοράς δυναμικότητας (capacity market) διάρκειας 15 ετών και τιμήματος Euro70.000/MW/έτος για ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (BESS) ισχύος 25 MW στο Μπρίντιζι, στα νότια της Ιταλίας. Το έργο έχει αναπτυχθεί και σχεδιαστεί από τον Τομέα RSD της MYTILINEOS και η κατασκευή του έχει προγραμματιστεί για το 2023.

Ο Τομέας RSD της MYTILINEOS αναπτύσσει σήμερα 380 MW BESS στην Ιταλία, την Ισπανία και την Αυστραλία και ο στόχος είναι περαιτέρω επέκταση της τάξης των 600 MW εντός του τρίτου τριμήνου του 2022. Επιπλέον, στην Ελλάδα, η MYTILINEOS έχει συμφωνήσει για την απόκτηση 25 υπό ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα συστήματα BESS υποστηρίζουν την αυξημένη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, παρέχοντας επικουρικές υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της σταθερότητας του δικτύου. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν ενέργεια σε περιόδους χαμηλής ζήτησης, ενώ όταν η ζήτηση είναι αυξημένη, μπορούν να την αποδεσμεύσουν και πάλι στο δίκτυο, βελτιώνοντας έτσι τα έσοδα της επένδυσης.

Ο Γενικός Διευθυντής του Τομέα RSD της MYTILINEOS, Νίκος Παπαπέτρου, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η MYTILINEOS τοποθετείται στρατηγικά στους ευρωπαϊκούς στόχους για ενεργειακή μετάβαση, με την ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ενέργειας τελευταίας τεχνολογίας. Τα συστήματα BESS αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επιτυχούς ενεργειακής μετάβασης και βασική παράμετρο για τη μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές CO2, ενώ υποστηρίζουν την αυξημένη διείσδυση και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των έργων ΑΠΕ».

Comments are closed.