Τζο Μπάιντεν: Απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε την επιβολή εμπάργκο στα ρωσικά ενεργειακά προϊόντα στις ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και άλλων ενεργειακών προϊόντων στις ΗΠΑ, αυξάνοντας μια εκστρατεία πίεσης στη Μόσχα σε αντίποινα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την στήριξή του στην Ουκρανία και τον Πρόεδρό της Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ ξεκαθάρισε πώς παραμένει δεσμευμένος στην εφαρμογή του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ, που αφορά στην προστασία του εδάφους των χωρών της Συμμαχίας. «Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε το πακέτο με τις κυρώσεις που δημιουργεί προβλήματα στη Ρωσία», ενώ παραδέχτηκε ότι τα μέτρα αυτά θα έχουν αντίκτυπο και στην αμερικανική οικονομία, τονίζοντας: «η ελευθερία κοστίζει και θα κοστίσει και στους Αμερικανούς».

Ο Τ.  Μπάιντεν αναφέρθηκε και στον λαό της Ουκρανίας για τον οποίο είπε: «μας έχει εμπνεύσει με την αποφασιστικότητά τους να μείνουν ελεύθεροι. Ο Πούτιν συνεχίζει τη δολοφονική του πρακτική ανεξάρτητα από το κόστος. Έχουμε δει να βομβαρδίζονται σχολεία και νοσοκομεία. Μπορεί ο Πούτιν να πάρει μία πόλη, μία νίκη, αλλά ποτέ. Δεν πρόκειται να πάρει την Ουκρανία, δεν θα καταγραφεί ως νίκη. Θα τους δίνουμε βοήθεια, αμυντική, οικονομική, γιατί αγωνίζονται υπέρ της ελευθερίας», τόνισε, αναφερόμενος στους Ουκρανούς.

Comments are closed.