Σε εξέλιξη το Υπουργικό συμβούλιο – Στο επίκεντρο η αστική ανάπλαση

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα παρουσιάσει το σχετικό νομοσχέδιο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, την ατζέντα θα ανοίξει παρουσίαση από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, β) Κύρωση επιμέρους δωρεάς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης.

Επίσης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την αστική ανάπλαση και αναζωογόνηση ενώ στη σημερινή ατζέντα ξεχωρίζει και η παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/1937 για την προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβάσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου.

Ενώ περιλαμβάνονται επίσης:

  • Παρουσίαση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, β) Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/69 για τη θέσπιση τεχνικών προδιαγραφών για τα όπλα συναγερμού και σηματοδοσίας.
  • Εισήγηση από τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς.
  • Εισήγηση από τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, για τον Μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό στη χάραξη δημοσίων πολιτικών.

Comments are closed.