Άκης Σκέρτσος: Ήρθε η ώρα για παρεμβάσεις στην ενέργεια

Ο Υπουργός Επικρατείας δήλωσε πως οι προτάσεις του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων θα βάλουν τέλος στις ανεξέλεγκτες αυξήσεις στις τιμές ενέργειας.

Είναι η ώρα πολιτικής και ρυθμιστικής παρέμβασης στις αυξήσεις των τιμών ενέργειας, όπως υπογραμμίζει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, με αφορμή την επιστολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Υπουργός Επικρατείας, ο οποίος συνοδεύει την ανάρτησή του με το άρθρο του Πρωθυπουργού στο «Politico» (που αποτελεί περιληπτική εκδοχή της επιστολής), σχολιάζει: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει την κοινή παρέμβαση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών ενέργειας στις διεθνείς αγορές εμπορίας φυσικού αερίου με 6 άμεσα και προσωρινά μέτρα που θα βάλουν τέρμα στις ανεξέλεγκτες αυξήσεις τιμών ενέργειας».

Και ο ‘Α. Σκέρτσος συμπεραίνει κλείνοντας: «Όταν οι αγορές παύουν να λειτουργούν προς το συμφέρον των πολιτών και των οικονομιών, με βάση τους κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης, τότε έρχεται η ώρα της πολιτικής και ρυθμιστικής παρέμβασης ώστε να ισορροπήσουν σε νέα πιο λογικά επίπεδα. Τώρα είναι αυτή η ώρα».

Comments are closed.