ΥΠΕΝ: Στην Ολομέλεια της βουλής η κύρωση των ενεργειακών συμβάσεων με ΗΑΕ και Ινδία

Ξεκίνησε η συζήτηση για τα νομοσχέδια που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο ίδρυσης της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας.

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών ξεκίνησε η συζήτηση και ψήφιση των σχεδίων νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορούν την Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης στον τομέα της ενέργειας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κύρωση της Συμφωνίας για το Πλαίσιο ίδρυσης της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας και την Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης με την Ινδία για τη συνεργασία στον τομέα της νέας και ανανεώσιμης ενέργειας.

Στα σχέδια νόμου, κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια, δεν έχουν κατατεθεί υπουργικές και βουλευτικές τροπολογίες.

Οι τρεις κυρώσεις εισάγονται για συζήτηση και ψήφιση από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με τη θετική ψήφο της ΝΔ, ενώ παρά τη θετική άποψη που εξέφρασαν για αυτές ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση έχουν επιφυλαχθεί για να τοποθετηθούν σήμερα στην Ολομέλεια. Αντίθετα, το ΚΚΕ καταψήφισε το Μνημόνιο Κατανόησης με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και το Πλαίσιο ίδρυσης της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας, ενώ δήλωσε «παρών» στην Κύρωση Μνημονίου Κατανόησης με την Ινδία. Το ΜέΡΑ25 καταψήφισε το Μνημόνιο με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια σχετικά με τις άλλες δύο συμφωνίες.

Comments are closed.