7ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Οι βασικές μεταρρυθμίσεις στον ενεργειακό τομέα

Στα πλαίσιο του Φόρουμ θα παρουσιαστούν τα σημαντικότερα ζητήματα γύρω από την ενέργεια και τη «πράσινη» μετάβαση μετά ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα σημαντικότερα ζητήματα και οι προκλήσεις στον κλάδο της Ενέργειας, ιδιαίτερα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα παρουσιαστούν από κορυφαίες και διακεκριμένες προσωπικότητες στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς, με φυσική παρουσία από την Τετάρτη έως και το Σάββατο, 6-9 Απριλίου, 2022 και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν σε ένα νέο Πλαίσιο για το κλίμα και την ενέργεια για το 2030, όπου περιλαμβάνονται ποσοτικοί και πολιτικοί στόχοι σε επίπεδο ΕΕ σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ενεργειακή απόδοση και τις διασυνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας. Για να εκπληρωθούν οι πολιτικοί και ποσοτικοί στόχοι, είναι θεμελιώδους σημασίας να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις μεταφοράς και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη.

Στις θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών συμπεριλαμβάνονται συζητήσεις για το εάν το υδρογόνο μπορεί να ενισχύσει την μετάβαση σε ένα νέο ενεργειακό μοντέλο, οι μεταρρυθμίσεις, οι αποκρατικοποιήσεις και η επενδυτική στροφή στην πράσινη ανάπτυξη. Η αντιμετώπιση των υψηλών τιμών της ενέργειας και η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, ιδιαίτερα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, θα αποτελέσει κεντρικό θέμα των συζητήσεων. Επίσης, θα συζητηθούν η υιοθέτηση των ΑΠΕ στα νησιά, η ενεργειακή απόδοση των συστημάτων ύδρευσης, τα θαλάσσια αιολικά πάρκα και η ευκαιρία της γαλάζιας οικονομίας.

Από τους διακεκριμένους ομιλητές και ομιλήτριες που θα συμμετάσχουν στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών για τα θέματα της Ενέργειας είναι η Kadri Simson, Επίτροπος Ενέργειας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Maria Fernanda Espinosa, Robert Bosch Academy, πρώην πρόεδρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Mary Bruce Warlick, Εκτελεστική Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Γιώργος Στάσης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ, Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας, Υπουργείο Ενέργειας, Jorgo Chatzimarkakis, CEO, Hydrogen Europe, Ιωάννης Μωραΐτης, Διευθυντής, Εφαρμογή Στρατηγικής, Hydrogen Europe, Νίκος Τσάφος, Πρόεδρος, Energy & Geopolitics, Energy Security & Climate Change Program, CSIS, Νίκος Καραμούζης, Πρόεδρος, Grant Thornton Tax and Business Advisory Solutions, Μανούσος Μανουσάκης Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΑΔΜΗΕ, Τάσος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΔΗΕ, Γιάννης Γιαρέντης Διευθύνων Σύμβουλος & Πρόεδρος ΔΣ, Διαχειριστής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Εγγυήσεις Προέλευσης Α.Ε., Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος, Το ΔΙΚΤΙΟ και άλλοι.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε τις ενότητες και όλες τις θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 4ήμερο Φόρουμ Απριλίου, καθώς και τις 500 και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες – επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Comments are closed.