Βλαντιμίρ Πούτιν: Η Ρωσία τηρεί της ενεργειακές της δεσμεύσεις

Ο Ρώσος Πρόεδρος στο πλαίσιο της σημερινής κυβερνητικής σύσκεψης χαρακτήρισε παράνομες τις κυρώσεις της Δύσης, ωστόσο παραδέχτηκε ότι έγιναν αισθητές.

Η Ρωσία τηρεί τις δεσμεύσεις της σε σχέση με τις ενεργειακές προμήθειες δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να διακόψουν τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία.

Ο Β. Πούτιν δήλωσε ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία είναι παράνομες και πως οι δυτικές κυβερνήσεις εξαπατούν τους λαούς τους. Η Ρωσία μπορεί να επιλύσει ήρεμα τα προβλήματα της.

Μιλώντας κατά την διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης ο Υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ, είπε ότι η Ρωσία έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει τις εκροές κεφαλαίων και ότι η χώρα θα εξυπηρετεί τα εξωτερικά της δάνεια σε ρούβλια.

Ο Πούτιν προειδοποιεί για αυξήσεις στις τιμές τροφίμων παγκοσμίως αν εφαρμοσθούν περιορισμοί στις εξαγωγές

Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόδρος, είχε δηλώσει ότι οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως θα αυξηθούν περεταίρω εάν οι δυτικές χώρες εντατικοποιήσουν τις πιέσεις προς την  Ρωσία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός λιπασμάτων στον κόσμο.

Ο Ρώσος Υπουργός Αγροτικής Οικονομίας, Ντμίτρι Πατρούσεφ, δήλωσε κατά την διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης της οποίας προήδρευσε ο Πούτιν, ότι η ασφάλεια των τροφίμων είναι διασφαλισμένη και ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις δεσμεύσεις της στον τομέα των εξαγωγών για τις παγκόσμιες αγορές αγροτικών προϊόντων.

Οι δυτικές κυρώσεις μας δημιουργούν κάποια προβλήματα αλλά θα τα επιλύσουμε

Ο Ρώσος Πρόεδρος παραδέχθηκε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την έναρξη, της αποκαλούμενης  από τη Ρωσία ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, έγιναν αισθητές.
«Είναι σαφές ότι σε τέτοιες στιγμές η ζήτηση εκ μέρους του κόσμου για συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών αυξάνεται, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα εργαζόμενοι με ήρεμο τρόπο», δήλωσε ο Β. Πούτιν.

«Σταδιακά, ο κόσμος θα προσανατολισθεί και θα καταλάβει ότι απλώς δεν υπάρχουν κάποια γεγονότα τα οποία δεν θα μπορούσαμε να τα κλείσουμε και να τα λύσουμε», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Comments are closed.