Νέα ημερίδα για τη βιώσιμη παραγωγή ντοκιμαντέρ

Διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Ημερίδα με θέμα «Traveling Docs: βιώσιμη παραγωγή ντοκιμαντέρ – προκλήσεις και κίνητρα» διοργανώνει την Τρίτη 15/3 το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο MoMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω των κοινωνικών δικτύων του ΕΚΚ https://youtu.be/QOrCav2cByk και https://www.facebook.com/events/657662078617011/?ref=newsfeed

Το πρόγραμμα «Traveling Docs», που υποστηρίζεται από έντεκα Γραφεία Δημιουργικής Ευρώπης MEDIA και φέτος διευθύνεται από το αντίστοιχο ελληνικό, αποσκοπεί στην ανάπτυξη του προβληματισμού και στην ευαισθητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής βιομηχανίας γύρω από τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Η ενθάρρυνση της παραγωγής ντοκιμαντέρ με θεματική αντλούμενη από οικολογικά ζητήματα είναι η μία πτυχή του προγράμματος αυτού. Η άλλη, αφορά τον σχεδιασμό του μέλλοντος της κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής βιομηχανίας με προοπτική τη βιώσιμη ανάπτυξή της.

Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση θα μοιραστούν την εμπειρία τους αναζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις στο ερώτημα: πώς η παραγωγή ντοκιμαντέρ θα γίνει φιλικότερη προς το περιβάλλον. Στο «Traveling Docs» θα συμμετάσχουν: o Alberto Battocchi (Film Commissioner – Trentino Film Commission), η Dr. Judith Keilbach (Διευθύντρια προγράμματος στο MA Film and Television Studies Utrecht University), η Julia Tordai (συνιδρύτρια του GreenEyes), η Zsofia Szemeredy (συνιδρύτρια του GreenEyes), o Tim Wagendorp, (σύμβουλος βιώσιμης ανάπτυξης στο Audiovisual Fund της Φλάνδρας). Τη συζήτηση θα συντονίσει η Έμμα Δοξιάδη (παραγωγός και σκηνοθέτης – filmsos).

Comments are closed.