SupPlant: Συγκέντρωσε 27 εκατ. δολάρια για AgTech λύσεις

Η εταιρεία αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα για τη σωστή άρδευση των φυτών.

Σε έναν κόσμο όπου η ελλιπής άρδευση έχει πολύ πιο επιζήμια αποτελέσματα από το υπερβολικό πότισμα, ένας αγρότης που δεν διαθέτει την απαραίτητη τεχνολογία μπορεί να καταλήξει να ποτίζει το έδαφος περισσότερο από ό,τι χρειάζεται, σπαταλώντας τεράστια ποσότητα πολύτιμου νερού κατά τη διαδικασία. Με την προσεκτική μέτρηση των φυτών και τη σύζευξη της κατάστασής τους με δεδομένα καιρού και εδάφους, ένας αγρότης μπορεί να αποκτήσει όμως πολύ πιο ακριβείς ανάγκες ποτίσματος.

 

Καθένας από τους αισθητήρες τροφοδοτεί δεδομένα σε έναν αλγόριθμο, ο οποίος λαμβάνει επίσης υπόψη τα πρότυπα του καιρού, τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις πληροφορίες για το έδαφος και άλλα ιδιόκτητα δεδομένα, για να δώσει συμβουλές σχετικά με το πώς να ποτίζονται στρατηγικά οι καλλιέργειες τις επόμενες 10-14 ημέρες.

Στον γύρο ύψους 27 εκατ. δολαρίων που έκλεισε η εταιρεία ηγήθηκαν οι Red Dot Capital, με τη συμμετοχή στρατηγικών επενδυτών Menomadin Foundation, Smart Agro Fund και άλλων. Ο γύρος αυτός ανεβάζει τη συνολική χρηματοδότηση της SupPlants μέχρι σήμερα σε πάνω από 45 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα περίπου 70 υπαλλήλους και σχεδιάζει να αυξηθεί σε πάνω από 100 φέτος.

Εκτός από το προϊόν που βασίζεται στο hardware, η εταιρεία λάνσαρε πρόσφατα ένα προϊόν API, μια τεχνολογία χωρίς αισθητήρες που έχει εξυπηρετήσει 500.000 αγρότες αραβοσίτου στην Κένυα την τελευταία περίοδο.

Η SupPlant καθιστά την τεχνολογία της διαθέσιμη σε αυτούς τους μικροκαλλιεργητές αλλάζοντας τη βασική έννοια των μεθόδων άρδευσης. Η νέα τεχνολογία έχει μάλιστα σχεδιαστεί για 450 εκατ. μικρούς καλλιεργητές παγκοσμίως, ενώ η SupPlant στοχεύει φέτος μες στο 2022 να αποκτήσει στην πλατφόρμα της πάνω από 1 εκατ. μικροκαλλιεργητές από περιοχές της Αφρικής και της Ινδίας.

Comments are closed.