Uber: Νέα έξτρα χρέωση εξαιτίας των τιμών βενζίνης

Οι επιβάτες θα πληρώνουν μια προσαύξηση από 0,45 έως 0,55 δολάρια ανά διαδρομή.

Η Uber προσθέτει μια επιπλέον χρέωση στις τιμές των ναύλων και των διαδρομών στις ΗΠΑ και τον Καναδά λόγω της ανόδου των τιμών της βενζίνης.

Οι επιβάτες που κάνουν διαδρομές με την Uber θα πληρώνουν μια χρέωση από 0,45 έως 0,55 δολάρια ανά διαδρομή και οι παραδόσεις Uber Eats θα περιλαμβάνουν μια προσαύξηση από 0,35 έως 0,45 δολάρια, ανέφερε η εταιρεία. Τα τέλη είναι προσωρινά και θα διαρκέσουν τουλάχιστον δύο μήνες.

Οι προσαυξήσεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την απόσταση του ταξιδιού και τις τιμές της βενζίνης σε κάθε πολιτεία. Ωστόσο, δεν θα εφαρμοστούν στη Νέα Υόρκη, επειδή οι οδηγοί έλαβαν πρόσφατα στις αρχές του μήνα μια αύξηση μισθού της τάξης του 5,3%.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς οι τιμές της βενζίνης σε όλη τη χώρα φτάνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και οι τιμές της ενέργειας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη λόγω του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία.

Οι οδηγοί είναι αρκετά προβληματισμένοι από το υψηλό κόστος της βενζίνης, το οποίο, όπως λένε ορισμένοι, έχει μειώσει τους πραγματικούς μισθούς τους σε κάτι λιγότερο από τον κατώτατο μισθό. Ωστόσο, η Uber λέει ότι το κόστος της βενζίνης κυμαίνεται κάτω από το 10% των συνολικών αποδοχών των οδηγών, γεγονός που δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά σε σχέση με ένα χρόνο πριν, προσθέτοντας ότι δεν έχει παρατηρήσει ούτε κάποια μείωση των οδηγών τους τελευταίους δύο μήνες.

Η Uber δήλωσε τις προάλλες ότι ενθαρρύνει τους οδηγούς της να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα ενώ όσοι οδηγοί κάνουν τη μετάβαση σε ηλεκτρικό όχημα μπορούν να κερδίσουν έως και 4.000 δολάρια περισσότερα ετησίως. Η Uber προειδοποίησε βέβαια ότι η πολιτική προσαυξήσεων μπορεί να αλλάξει τους επόμενους μήνες ανάλογα με τις τιμές της βενζίνης.

Comments are closed.