Χανιά: Μεγάλη πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των ηλεκτρονικών αποβλήτων

Τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου στο πλαίσιο μιας έκτακτης δράσης συγκέντρωσαν σχεδόν δύο τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Σχεδόν δύο τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού συγκέντρωσαν τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Χανίων και της ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ (ΟΤΑ), με το σύστημα «πόρτα-πόρτα», κατά τη διάρκεια της έκτακτης δράσης, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 16 Μαρτίου.

Η δράση, η οποία έχει πραγματοποιηθεί ήδη περισσότερες από πέντε φορές τον τελευταίο χρόνο, μετά από αυξημένη ζήτηση από τους πολίτες, διήρκεσε από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και αργά το μεσημέρι και σε αυτήν συμμετείχαν όσοι έχουν δηλώσει εκ των προτέρων ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, από όλη τη γεωγραφική επικράτεια του Δήμου Χανίων, ακόμα και την πιο ορεινή και απομακρυσμένη περιοχή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από την πιο πρόσφατη δράση συγκεντρώθηκαν περίπου 1.800 κιλά συσκευών, ενώ έχουν συγκεντρωθεί συνολικά περισσότεροι από 15 τόνοι ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών αποβλήτων, από όλες τις όμοιες δράσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Η δράση αναμένεται να καθιερωθεί, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, και να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς, όπως φαίνεται, οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι πολίτες ενδιαφέρονται, πλέον, να ανακυκλώσουν τις άχρηστες συσκευές και όχι απλά να τις πετάξουν στα σκουπίδια.

Comments are closed.