Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη για την ενέργεια

Στη συνδιάσκεψη που διεξάγεται σήμερα στη Ρώμη συμμετέχουν οι Πρωθυπουργοί της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ και της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

Μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετέχει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τετραμερή συνάντηση με τους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ και της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, που διεξάγεται στη Ρώμη.

O Ιταλός Πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, είχε χαρακτηρίσει ως ιδιαίτερα σημαντική την συνδιάσκεψη, σε χθεσινή του συνέντευξη. Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει: «Η αυριανή συνάντηση γεννήθηκε αυθόρμητα και είναι σημαντική για να συντονίσουμε τις θέσεις μας ενόψει της νέας Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, με δυο κύριους στόχους: ο ένας είναι να μπορέσει να καθοριστεί ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου, κάτι που θεωρούμε αναγκαίο. Το δεύτερο θέμα είναι ότι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας εξαρτάται, έως τώρα, από την τιμή του φυσικού αερίου, ενώ θεωρούμε ότι το κόστος των δυο πηγών ενέργειας θα έπρεπε να διαχωριστεί».

Comments are closed.