ΟΑΣΘ: Μεγάλη πρωτοβουλία για τον καθαρισμό δρόμων

Μία ομάδα 28 εθελοντών της «Save your Hood» Thermaikou & Thessalonikis με τη συνδρομή του οργανισμού πέτυχε την περισυλλογή 45.000 λίτρων σκουπιδιών.

Με τη δωρεάν συνδρομή του ΟΑΣΘ, ομάδα 28 εθελοντών της «Save your Hood» Thermaikou & Thessalonikis, πέτυχαν την περισυλλογή 45.000 λίτρων σκουπιδιών από έναν δρόμο 10 χιλιομέτρων, μεταξύ Νέας Μηχανιώνας και Επανομής.

Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΑΣΘ, ο οποίος και διέθεσε για τη μεταφορά των εθελοντών δωρεάν αστικό λεωφορείο, αναλαμβάνοντας έτσι τη μετακίνησή τους, η δράση των εθελοντών έγινε χθες που ήταν η Διεθνής Ημέρα Γης, Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας και Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης.

«Ο ΟΑΣΘ, ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, συνδράμει στις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος. Η Γη είναι το σπίτι μας και είναι χρέος μας να το προστατεύσουμε. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Το οφείλουμε στο μέλλον», σημειώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας.

Σύμφωνα με τον συντονιστή της δράσης, Βαγγέλη Μίχο, τους τελευταίους 15 μήνες οι εθελοντές της ομάδας έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 60 δράσεις καθαρισμού σε παραλίες, υγροτόπους, ρέματα, παράνομες χωματερές, πάρκα, δρόμους και πλατείες και έχουν συλλέξει περισσότερα από 800.000 λίτρα σκουπιδιών, αριθμός ο οποίος μεταφράζεται σε χιλιάδες σακούλες με απορρίμματα.

Comments are closed.