Λονδίνο: Έρχεται προσωρινή κρατικοποίηση για μονάδα της Gazprom

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να κρατικοποιήσει τον βρετανικό βραχίονα λιανικής παροχής της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου.

Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρέμβει και να κρατικοποιήσει προσωρινά τον βρετανικό βραχίονα λιανικής παροχής της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom, ανέφερε σήμερα το Bloomberg, καθώς οι εταιρείες διέκοψαν τους δεσμούς τους με ρωσικές επιχειρήσεις.

Η Gazprom Marketing & Trading Retail Ltd, της οποίας η μητρική εταιρεία είναι η ρωσική κρατική Gazprom, είναι η κύρια υποψήφια για να ενταχθεί στο ειδικό καθεστώς διοίκησης του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο άτομο με γνώση του θέματος.

Η μονάδα, που λειτουργεί ως Gazprom Energy, προμηθεύει λίγο περισσότερο από το ένα πέμπτο του εμπορικού όγκου αερίου της Βρετανίας και εξυπηρετεί χιλιάδες πελάτες, συμπεριλαμβανομένου του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ούτε η Gazprom Energy ούτε το Υπουργείο Επιχειρήσεων της Βρετανίας απάντησαν αμέσως στα email του Reuters για να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Εν τω μεταξύ, οι Sunday Times ανέφεραν ότι η Gazprom Energy προσπαθεί να βρει έναν αγοραστή για να αποτρέψει την κατάρρευση, καθώς πολλοί μεγάλοι πελάτες επιδιώκουν να αποχωρήσουν από συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων λιρών ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Comments are closed.