Infrastructure-as-Code: Η πρωτοποριακή προσέγγιση στην αυτοματοποίηση του ΙΤ

Η HPE Platinum Partner και η Performance Technologies προσφέρουν προηγμένες λύσεις IaC, οι οποίες καθιστούν την επιχειρησιακή λειτουργία του λογισμικού ταχύτερη και ευκολότερη.

Στην εποχή του cloud, του cloud-native και του continuous delivery, η αυτοματοποίηση λειτουργεί προς όφελος των developers και των μηχανικών που στηρίζουν την
επιχειρησιακή λειτουργία εφαρμογών και συστημάτων. Πολύ συχνά η διαχείριση των υποδομών και της λειτουργίας του ΙΤ βασίζεται σ’ ένα συνδυασμό χειροκίνητων και ημιαυτόματων ενεργειών και μεθόδων που αυξάνει γρήγορα την πολυπλοκότητα και το επιχειρησιακό κόστος. Επιπλέον όταν κάτι πάει λάθος στη διάρκεια σε αυτές τις διαδικασίες, είτε πρέπει όλα να επαναληφθούν από την αρχή, είτε χρειάζεται να αφιερωθεί σημαντικός χρόνος για τον εντοπισμό των σφαλμάτων.

Πώς θα περιγράφαμε σήμερα μια σύγχρονη διαδικασία αυτοματοποίησης των υποδομών και της λειτουργίας τους, και τι έχει αυτή να μας προσφέρει; Η αυτοματοποίηση μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικά πλαίσια, αλλά και να ερμηνευθεί με διαφορετικούς τρόπους.

Ο σύγχρονος, de-facto, ορισμός βλέπει τη σχετική αυτοματοποίηση ως ένα συνδυασμό καλών πρακτικών προγραμματισμού και υποδομής που ορίζεται «ως λογισμικό»
(software defined infrastructure), και επιτρέπει την εκτέλεση επαναλαμβανόμενων εργασιών που έως τώρα γίνονταν χειροκίνητα ή ημιαυτόματα. Υπό αυτό το πρίσμα, η
αυτοματοποίηση του ΙΤ μπορεί να επιταχύνει και να απλοποιήσει την παροχή και διαχείριση των επαναλαμβανόμενων διαδικασιών, προσφέροντας το κρίσιμο πλεονέκτημα της αποτελεσματικότητας.

Με άλλα λόγια, μια σύγχρονη προσέγγιση αυτοματοποίησης εξασφαλίζει χρόνο και οικονομική αποδοτικότητα, αποφεύγοντας παράλληλα τα επιβλαβή σφάλματα και
προστατεύοντας το περιβάλλον του ΙΤ. Αυτή η προσέγγιση είναι γνωστή ως Infrastructure-as-Code (IaC)

Ταχύτητα και άνεση στην ανάπτυξη του λογισμικού

Το IaC βοηθά αφενός στη μετάβαση της διαχείρισης των υποδομών από το «φυσικό» hardware σε «εικονικά» data centers, virtual machines, containers και cloud computing, και αφετέρου στην επιχειρησιακή λειτουργία που δανείζεται από το DevOps και από άλλες σύγχρονες πρακτικές ανάπτυξης λογισμικού.

Με αυτή τη νέα προσέγγιση, τα δίκτυα, οι εικονικές μηχανές, οι εξισορροπητές φορτίου και η τοπολογία των συνδέσεων κωδικοποιούνται ανάλογα με τις απαιτήσεις του συστήματος, τυποποιώντας τα περιβάλλοντα που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη εφαρμογών. Αυτή η ευελιξία καθιστά την ανάπτυξη, το deployment, και την επιχειρησιακή λειτουργία του λογισμικού ταχύτερη και ευκολότερη.

Οι προηγμένες λύσεις αυτοματοποίησης IT που χρειάζεστε, από την HPE και την Performance Technologies

Ως HPE Platinum Partner και ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων πληροφορικής στην Ελλάδα, η Performance Technologies υλοποιεί τις προηγμένες λύσεις IaC της HPE διασφαλίζοντας όλες τις προϋποθέσεις επιτυχούς μετάβασης σε προηγμένα περιβάλλοντα αυτοματοποίησης του εταιρικού ΙΤ.

Η Performance συνδυάζει την τεχνογνωσία των ανθρώπων της με τις τεχνολογίες αιχμής ενός στρατηγικού εταίρου όπως η HPE, παρέχοντας λύσεις και υπηρεσίες που μειώνουν τα έξοδα, μεγιστοποιούν την ποιότητα και διασφαλίζουν την επιχειρηματική συνέχεια σε όλα τα επίπεδα.

Comments are closed.