Ο πρώτος πιλοτικός Σταθμός Ανεφοδιασμού Οχημάτων Υδρογόνου

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Χρίστος Δήμας με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος πιλοτικός Σταθμός Ανεφοδιασμού Οχημάτων Υδρογόνου στην Ελλάδα.

Όπως έγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Μία στιγμή από το μέλλον»

Σήμερα στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού κέντρου NCSR “DEMOKRITOS”, εγκαινιάσαμε τον πρώτο πιλοτικό Σταθμό Ανεφοδιασμού Οχημάτων Υδρογόνου στην Ελλάδα, που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τις πράσινες μεταφορές στην χώρα μας.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής, αποθήκευσης, ανεφοδιασμού και κατανάλωσης υδρογόνου και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και ετοιμότητα να ανεφοδιάσει υδρογονοκίνητα οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη του έργου βασίζεται σε ελληνική τεχνογνωσία και ο σταθμός υδρογόνου ενσωματώνει πρωτοποριακή τεχνολογία συμπίεσης του καυσίμου, που αναπτύχθηκε από τη CYRUS ΑΕ, την εταιρεία spin-off του Δημόκριτου.

Θερμά συγχαρητήρια στον Δημόκριτο, τον Διευθυντή του Ινστιτούτου ΙΠΡΕΤΕΑ κ. Θάνο Στούμπο, σε όλα τα μέλη της επιστημονικής ομάδας για την ερευνητική τους δραστηριότητα, αλλά και σε όλες και όλους που συνέβαλαν σε ένα έργο με σπουδαίες προεκτάσεις για το μέλλον μας, για την βιώσιμη ανάπτυξη και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήσαμε με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο».

Δείτε την ανάρτηση:

Comments are closed.