ΕΥΔΑΠ: Σημαντικές πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος

Η εταιρεία πραγματοποίησε ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση για το έργο Δικτύου Αποχέτευσης στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Με πρωτοβουλία της ΕΥΔΑΠ, πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου στο ΚΑΠΗ Ραφήνας, Ανοιχτή Ενημερωτική Συνάντηση με θέμα το έργο του Δικτύου Αποχέτευσης στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και την περιβαλλοντική προσέγγιση της εταιρείας.

Από αριστερά: Ταυλαράκη Κλειώ – Διευθύντρια Έργων Ραφήνας-Πικερμίου-Σπάτων-Αρτέμιδος ΕΥΔΑΠ, Φαρίδης Ευστάθιος – Περιβαλλοντολόγος ΕΥΔΑΠ, Γελαδάς Διονύσιος – Προϊστάμενος, Διεύθυνση Έργων Επαναχρησιμοποίησης & Στερεών αποβλήτων ΕΥΔΑΠ.

Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη να απαλλαγεί η περιοχή από το πεπαλαιωμένο σύστημα των βόθρων που επιβαρύνει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και επιφέρει πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο υπό κατασκευή αντλιοστάσιο Μαρικών Ραφήνας, το οποίο θα αποτελέσει ένα έργο πρότυπο, αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΕΥΔΑΠ και κοινωνικών εταίρων. Με το σύνολο του έργου να βρίσκεται σε απόλυτη συμμόρφωση με την περιβαλλοντική εγχώρια και ευρωπαϊκή νομοθεσία, το αντλιοστάσιο των Μαρικών έχει σχεδιαστεί με τρόπο που διαφυλάσσει την ακεραιότητα του, σημαντικού για την περιοχή και γειτνιάζοντος με αυτό, αμμοθινικού οικοσυστήματος.

Από αριστερά: Ταυλαράκη Κλειώ – Διευθύντρια Έργων Ραφήνας-Πικερμίου-Σπάτων-Αρτέμιδος ΕΥΔΑΠ, Φαρίδης Ευστάθιος – Περιβαλλοντολόγος ΕΥΔΑΠ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής, που τίμησαν με την παρουσία τους την πρωτοβουλία της ΕΥΔΑΠ να έχει γόνιμο διάλογο με τις κοινωνίες όπου κατασκευάζει έργα υποδομής, πάντα με γνώμονα την προστασία για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας θέτουν τα ερωτήματά τους στους εκπροσώπους της ΕΥΔΑΠ.

Comments are closed.