Κ. Φραγκογιάννης: Επενδυτικές ευκαιρίες για την Ελλάδα στον τομέα των ΑΠΕ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών έδωσε το «παρών» στο Ελληνο-Ισπανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ.

Τις προοπτικές για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας-Ισπανίας, στο διαρκώς βελτιούμενο επενδυτικό περιβάλλον της Ελλάδας, ανέδειξε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, μιλώντας στο Ελληνο-Ισπανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα. Ο Κ. Φραγκογιάννης επισήμανε ότι η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος για την μεταφορά φυσικού αερίου αλλά και ηλεκτρικού ρεύματος προς την κεντρική Ευρώπη, γεγονός που παρουσιάζει επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των ΑΠΕ.

Το Ελληνο-Ισπανικό Φόρουμ διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ισπανικής πρεσβείας στην Αθήνα και του ισπανικού φορέα προώθησης εμπορίου και επενδύσεων ICEX, σε συνεργασία με τον αντίστοιχο ελληνικό φορέα προώθησης εξαγωγών και επενδύσεων Enterprise Greece και με τη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας.

Οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια του φόρουμ -στο οποίο συμμετείχαν 17 ισπανικές εταιρείες και περισσότερες από 50 ελληνικές– επικεντρώθηκαν στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών, καθώς και της διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων, ενώ επιβεβαιώθηκε το ενεργό ενδιαφέρον των ισπανικών εταιρειών για επιχειρηματικές συνεργασίες στην Ελλάδα.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Ο Ι. Σμυρλής παρουσίασε συνοπτικά τις επενδυτικές ευκαιρίες σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας και προσκάλεσε τους Ισπανούς επιχειρηματίες να τις αξιοποιήσουν. «Πέρα από τους παραδοσιακούς κλάδους του τουρισμού και του real estate, νέοι κλάδοι όπως οι ΑΠΕ και η τεχνολογία μπορούν να αποτελέσουν την βάση της εμβάθυνσης των διμερών οικονομικών μας σχέσεων» επισήμανε, κλείνοντας την παρέμβασή του.

Στο φόρουμ παρευρέθηκε και η αρμόδια Υφυπουργός Εμπορίου της Ισπανίας και Πρόεδρος του ICEX, Xiana Mendez, η οποία μίλησε για τις ευνοϊκές προοπτικές ενίσχυσης της οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας Ελλάδας- Ισπανίας. Στους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τα μεγαλύτερα περιθώρια προώθησης των διμερών οικονομικών σχέσεων, επικεντρώθηκε και η συζήτηση του Κ. Φραγκογιάννη με την X. Mendez, κατά τη διμερή συνάντηση των δύο Υφυπουργών που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φόρουμ.

Comments are closed.