Στο Ισραήλ σήμερα ο Χρήστος Στυλιανίδης

Ο Yπουργός Κλιματικής Κρίσης πρόκειται να πραγματοποιήσει μια σειρά επαφών για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο Yπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, όπου θα έχει σειρά επαφών με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό ‘Αμυνας του Ισραήλ, Αlon Schuster, με τον οποίο θα υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας. Πρόκειται για το πρώτο Μνημόνιο Ελλάδας-Ισραήλ που υπογράφεται στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Το «παρών» στη συνάντηση θα δώσει και ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (National Emergency Management Authority – NEMA), Yoram Laredo.

Επίσης, ο Χ. Στυλιανίδης θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας, Omer Bar-Lev, οποίος είναι αρμόδιος για το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς και με την υπουργό Περιβαλλοντικής Προστασίας, Tamar Zandberg. Κατά τις συναντήσεις, θα συζητηθούν ζητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των Πυροσβεστικών Σωμάτων των δύο χωρών, καθώς και ζητήματα που άπτονται πολιτικών για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ελλάδα και Ισραήλ διατηρούν στενή σχέση αλληλεγγύης και παροχής αμοιβαίας συνδρομής σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Η χώρα μας έχει παράσχει συνδρομή στο Ισραήλ για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών το 2010, 2016 και 2019, ενώ έχει δεχθεί συνδρομή, τόσο στο σεισμό του 1999, όσο και για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών το 2000, 2007 και 2021.

Comments are closed.