ΜΕΓΑ: Ολοκλήρωσε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις οροφές των κτηριακών της εγκαταστάσεων

Εκτιμάται ότι θα αποφέρει 4.436 MWh/έτος πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία ισοδυναμεί με αντιστάθμιση 2.537τόνων CO2/ έτος.

Η ελληνική βιομηχανία ειδών προσωπικής υγιεινής ΜΕΓΑ ολοκλήρωσε έργο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων, με τη συνεργασία της MGDEnergy.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επένδυση αφορά σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων συνολικής ισχύος 3MWp, σε 25.000 τ.μ. οροφής των κτιριακών της εγκαταστάσεων στις Αχαρνές.

Το έργο που αποτελεί μέρος μιας σειράς επενδύσεων στο πλαίσιο του στρατηγικού προγράμματος βιωσιμότητας «ACT GREEN Redesign-Reduce-Recycle», σε συνεργασία με την MGD Energy. Εκτιμάται ότι θα αποφέρει 4.436 MWh/έτος πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία ισοδυναμεί με αντιστάθμιση 2.537τόνων CO2/ έτος.

Το έργο ολοκληρώθηκε από την τεχνική εταιρεία MGDEnergy. H MGDEnergy για περισσότερα από 13 χρόνια συμβάλλει στην υλοποίηση της πράσινης μετάβασης των επιχειρήσεων της χώρας, γεγονός που την κατατάσσει στην πρώτη θέση σε έργα αυτοπαραγωγής στην Ελλάδα.

Ο Κωνσταντίνος Βιτουλαδίτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΜΕΓΑ δήλωσε: «Στη ΜΕΓΑ έχουμε τη βιωσιμότητα ως ύψιστη προτεραιότητα στη στρατηγική μας. Παράγουμε ασφαλή προϊόντα για τους καταναλωτές, πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στους ίδιους και στο περιβάλλον. Μιλάμε πάντα με πράξεις, και οι πράξεις απαιτούν επιχειρηματική βούληση, δέσμευση και σημαντικές επενδύσεις. Μια από αυτές είναι και η ολοκλήρωση του μεγάλου έργου εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις οροφές των κτιριακών μας εγκαταστάσεων στις Αχαρνές. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η επένδυση της ΜΕΓΑ στην ηλιακή ενέργεια, με τη συνεργασία της MGD Energy, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα και ευχαριστούμε θερμά την MGD για το τεχνικά άρτιο αποτέλεσμα. Με το βλέμμα στραμμένο στο Αύριο, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ήθος και ευθύνη για τις επόμενες γενιές».

Ο Παναγιώτης Μουρτοπάλλας, CEO της MGD Energy δήλωσε για τη συνεργασία: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η εταιρεία ΜΕΓΑ, μια από της σημαντικότερες Ελληνικές βιομηχανίες, εμπιστεύτηκε την MGD ENERGY για την πραγματοποίηση ενός τόσο σημαντικούγια τη βιώσιμη ανάπτυξή τηςέργου. Η εταιρεία ΜΕΓΑ αποτελεί πλέον πρότυπο βιωσιμότητας, αφού είναι από τις λίγες εταιρείες στη χώρα μας που αντλούν σημαντικό ποσοστό ενέργειας από τον ήλιο, μειώνοντας αισθητά το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους. Η ομάδα της MGD ENERGY, θέτοντας ως προτεραιότητα την επιχειρηματική βιωσιμότητα στη χώρα μας, θα συνεχίσει να στηρίζει με το έργο της επιχειρήσεις που ανεβάζουν τον πήχη στην πράσινη ενέργεια σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο και ομάδες, σαν αυτή της εταιρείας ΜΕΓΑ, που έχουν όραμα και πάθος για το μέλλον αυτού του τόπου».

Comments are closed.