Έντονες αντιδράσεις για τα γέλια του Μπαπέ για την ενεργειακή κρίση

Ερωτηθέντες για το ταξίδι της Παρί με τζετ στη Ναντ ο Γκαλτιέ και ο Μπαπέ κοιτάχτηκαν κατά πρόσωπο, με τον νεαρό παγκόσμιο πρωταθλητή, να ξεσπά σε γέλια και τον προπονητή του να απαντά με ένα αστείο.

Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ και ο Κίλιαν Μπαπέ, δέχθηκαν κριτική, επειδή γέλασαν με μια ερώτηση σχετικά με το γιατί η ομάδα πήρε ένα ιδιωτικό τζετ για ένα σύντομο ταξίδι σε έναν αγώνα στην έδρα της Ναντ το Σαββατοκύριακο. «Είσαστε σοβαροί και απαντάτε έτσι;;;» έγραψε στο Twitter η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό. «Ξυπνήστε παιδιά!».

Ερωτηθέντες για το ταξίδι της Παρί με τζετ στη Ναντ σε μια συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ο Γκαλτιέ και ο Μπαπέ κοιτάχτηκαν κατά πρόσωπο, με τον νεαρό παγκόσμιο πρωταθλητή, να ξεσπά σε γέλια και τον προπονητή του να απαντά με ένα αστείο.

«Σήμερα το πρωί μιλήσαμε για αυτό με την εταιρεία που οργανώνει τα ταξίδια μας και εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ταξιδέψουμε με γιοτ σε άμμο», είπε ο Γκαλτιέ. Ερωτηθείς για τις απόψεις του για το θέμα, ο Μπαπέ απάντησε πως δεν έχει γνώμη.

Ένα βίντεο με τα σχόλιά τους έγινε αμέσως viral, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, περιβαλλοντολόγους και υπουργούς.

«Λατρεύω τον Μπαπέ, μπορούμε όλοι να βάλουμε τα γέλια την λιγότερο κατάλληλη στιγμή και ήταν πραγματικά η λιγότερο κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μαρ στο BFM TV την Τρίτη.

«Όμως όλοι πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη την κλιματική αλλαγή», είπε, προσθέτοντας ότι η ειρωνεία του Γκαλτιέ ήταν «άτοπη».

Η Νάντη απέχει περίπου δύο ώρες με το τρένο υψηλής ταχύτητας από το Παρίσι.

Η χρήση ιδιωτικών τζετ ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε πολύ στη Γαλλία και παγκοσμίως αυτό το καλοκαίρι, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να παρακολουθούν -και να επικρίνουν- τη χρήση τους εν μέσω του καύσωνα, ξηρασίων και πλημμυρών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου ότι «όλοι πρέπει να κάνουν ότι τους αναλογεί» για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Comments are closed.