Alcatraz AI: Χρηματοδότηση ύψους 25 δισ. δολαρίων για την επιτάχυνση της διεθνούς ανάπτυξης της

Η Almaz Capital ηγήθηκε του γύρου χρηματοδότησης σειράς Α.

Η Alcatraz AI, ηγέτης στον αυτόνομο έλεγχο πρόσβασης, χρησιμοποιώντας τον κορυφαίο έλεγχο ταυτότητας προσώπου 3D και AI για τη δημιουργία ασφαλών χώρων, έχει συγκεντρώσει 25 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς Α. Η Almaz Capital ηγήθηκε του γύρου χρηματοδότησης με συμμετοχή από την EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης), την Endeavor Catalyst, την Silverline Capital και την Golden Seeds, αλλά και τη συμμετοχή των υφιστάμενων επενδυτών JCI Ventures (ο εταιρικός βραχίονας της Johnson Controls), Ray Stata, και LDV Partners.

«Στην Alcatraz AI, πιστεύουμε ότι η ασφάλεια και η προστασία είναι η πρώτη αρχή και δεσμευόμαστε να ηγηθούμε μιας νέας εποχής απρόσκοπτων λύσεων ελέγχου πρόσβασης αξιοποιώντας τη μοναδική δύναμη του ανθρώπινου προσώπου για να κάνουμε την πρόσβαση σε χώρους τόσο ασφαλή, γρήγορη και εύκολη όσο το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου σας», δήλωσε η CEO της Alcatraz AI, Tina D’Agostin. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εισερχόμαστε στην επόμενη φάση της ανάπτυξης της εταιρείας μας, συνεργαζόμενοι με τους επενδυτές μας, εταιρείες με ισχυρό ιστορικό στο scale up εταιρειών παγκοσμίως που παρέχουν τεχνολογία επόμενης γενιάς», πρόσθεσε.

Ξεκινώντας σήμερα, η Alcatraz έχει διαθέσει έναν γύρο 1 εκατ. ευρώ στην SeedBlink, την επενδυτική πλατφόρμα για ευρωπαϊκές Startups, για ιδιώτες επενδυτές, με tickets που ξεκινούν από 2.500 ευρώ.

«Οι πιο καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο έχουν εφαρμόσει την λύση Alcatraz AI στα κτίριά τους. Ο γύρος που ξεκίνησε σήμερα στην SeedBlink είναι η τελευταία (και μοναδική) ευκαιρία για ιδιώτες επενδυτές να συμμετάσχουν στη Σειρά Α αυτής της εξαιρετικής βουλγαρικής Startup, μαζί με θεσμικούς επενδυτές και με τους ίδιους όρους. Ο Vince είναι ένας πραγματικός οραματιστής και μαζί με την ομάδα του κατάφερε να αναπτύξει, να ξεκινήσει και να δημιουργήσει μια εταιρεία που θα επαναπροσδιορίσει τη ασφάλεια για όλους», δήλωσε ο  Country Manager Βουλγαρίας της SeedBlink, Angel Hadjiev.

Η αγορά ελέγχου φυσικής πρόσβασης ύψους 70 δισ. δολαρίων χρειάζεται λύσεις επόμενης γενιάς που επιτρέπουν πιο σύγχρονους και ασφαλείς τρόπους ξεκλειδώματος εκεί που οι άνθρωποι εργάζονται, ζουν, σπουδάζουν και παίζουν. Σήμερα, τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα διαπιστευτήρια για την είσοδο σε ασφαλείς χώρους είναι μια κάρτα πρόσβασης που μπορεί να χαθεί, να αντιγραφεί ή να κλαπεί. Οι εναλλακτικές τεχνολογίες, όπως τα κινητά και τα κληροδοτημένα βιομετρικά συστήματα, δεν έχουν αποκτήσει την επικρατούσα δυναμική λόγω της δυσκολίας εφαρμογής και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες.

Από την ίδρυσή της το 2016, η Alcatraz AI ξεκίνησε να μεταμορφώνει την εμπειρία εισόδου σε χώρους με τον πιο ασφαλή τρόπο, επιτρέποντας παράλληλα μια εντελώς παθητική και απρόσκοπτη χρήση στις πόρτες για τους ενοίκους και τις ομάδες ασφαλείας που τις διαχειρίζονται. Το κορυφαίο προϊόν της Alcatraz AI, το Rock, αναπτύσσεται σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 25 από το Fortune 500. Από το 2020, η εταιρεία έχει δει τεράστια ανάπτυξη στις ΗΠΑ και παγκοσμίως, με περισσότερες από δέκα χώρες να αξιοποιούν λύσεις της Alcatraz, εξασφαλίζοντας εργασία σε πάνω από 1 εκατομμύριο υπαλλήλους.

Η Almaz Capital, ένα venture capital fund με έδρα τη Silicon Valley, με γραφεία στο Βερολίνο, που επικεντρώνεται σε disruptive deep-tech εταιρείες στον χώρο του B2B software, δήλωσε:
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσθέτουμε την Alcatraz AI στο χαρτοφυλάκιό μας των 25 εταιρειών», δήλωσε ο Daniil Stolyarov, Partner της Almaz Capital. «Η Almaz είναι πάντα σε εγρήγορση για τεχνολογικές εφαρμογές που κάνουν disrupt και μετασχηματίζουν εδραιωμένες βιομηχανίες. Η Alcatraz εφαρμόζει την τεχνητή νοημοσύνη για να διασφαλίσει ότι η ασφάλεια, το απόρρητο και η ευκολία είναι δυνατά για αυτόνομο έλεγχο πρόσβασης.

Η Alcatraz AI θα επικεντρωθεί στην παγκόσμια επέκταση και στην προϊοντική καινοτομία για να καλύψει μια ποικιλία περιπτώσεων χρήσης, καθώς οι οργανισμοί συνεχίζουν να εκσυγχρονίζουν τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε την ομάδα καθώς κλιμακώνει την τεχνολογία βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας για να κάνει την είσοδο σε κτίρια και χώρους ασφαλή και απρόσκοπτη», σημειώνει η Aziza Zakhidova, Διευθύντρια, της ομάδας EBRD’S Venture Capital, επενδυτή κεφαλαίων για εταιρείες τεχνολογίας από την αναδυόμενη Ευρώπη, που βρίσκονται σε πρώιμο και αναπτυγμένο στάδιο.

Comments are closed.