Νέος διαγωνισμός καινοτομίας για τη βιομηχανία ορυκτών πρώτων υλών

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως την 1η Οκτωβρίου.

Το EIT RawMaterials, μια από τις κοινότητες καινοτομίας του European Institute of Innovation and Technology (EIT), διοργανώνει διαγωνισμό καινοτομίας για τη βιομηχανία ορυκτών πρώτων υλών. Το EIT RawMaterials μέσω του επιχειρηματικού επιταχυντή Regional Innovation Competition 2022 που δημιούργησε, έχει ως στόχο να υποστηρίξει τις Startups και τις ΜμΕ από χώρες του Περιφερειακού Σχεδίου Καινοτομίας (RIS) που μπορούν να παρέχουν καινοτόμες λύσεις για την ενίσχυση της αλυσίδας αξίας των ορυκτών πρώτων υλών. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, προσφέρεται στους συμμετέχοντες με τις καλύτερες προτεινόμενες λύσεις, ένα δίμηνο πρόγραμμα προ- επιτάχυνσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τη 1η Οκτωβρίου.

Οι παρεχόμενες παροχές του προγράμματος είναι:

  • Εξατομικευμένα σεμινάρια
  • Επιχειρηματική καθοδήγηση
  • Συμβουλευτική από τις θερμοκοιτίδες RIS
  • 2.500 ευρώ για δαπάνες ταξιδιών, διαμονής και άλλων υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης

Οι 3 κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις θα λάβουν Χρηματικά έπαθλα έως και 6.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2022 μέσω διαγωνισμού pitching και έπαθλα για τις 3 κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις.

Κάντε αίτηση έως 1η Οκτωβρίου και κερδίστε 6.000 ευρώ, εκπαίδευση και συμβουλευτική!

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο Regional Innovation Competition καλούνται να παρέχουν λύσεις σε μια από τις παρακάτω καινοτόμες θεματικές:

  • Κυκλικές κοινωνίες (π.χ. νέα κυκλικά επιχειρηματικά μοντέλα όπως επαναχρησιμοποίηση, επισκευή, ανακατασκευή, οικονομία κοινής χρήσης κ.λπ.).
  • Βιώσιμα υλικά (π.χ. υλικά για ηλεκτροδότηση όπως μπαταρίες, κυψέλες καυσίμου, μαγνήτες, υλικά για ελαφριά σχέδια όπως χάλυβες, μη σιδηρούχα κράματα, σύνθετα υλικά, πολύ-υλικά κ.λπ.).
  • Υπεύθυνη προμήθεια πρωτογενών και δευτερογενών πόρων (καινοτόμες λύσεις που βασίζονται για παράδειγμα στην τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική μάθηση, την εικονική πραγματικότητα κ.λπ.) για την εξασφάλιση και επεξεργασία στρατηγικών ορυκτών πόρων με βιώσιμο και ασφαλή τρόπο.

Ο διαγωνισμός αφορά επιχειρήσεις από RIS περιοχές που καλύπτουν τις εξής χώρες:

Μέλη της ΕΕ: Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία.

Χώρες διασυνδεδεμένες με το Horizon Europe: Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Τουρκία, Ουκρανία.

Απομακρυσμένες περιοχές: Γουαδελούπη, Γαλλική Γουιάνα, Ρεϋνιόν, Μαρτινίκα, Μαγιότ και Saint-Martin (Γαλλία), Αζόρες και Μαδέρα (Πορτογαλία) και Κανάρια Νησιά (Ισπανία).

Το European Institute of Innovation and Technology (EIT) έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τη μετάβαση της Ευρώπης προς μια κυκλική, πράσινη και ψηφιακή οικονομία, ενισχύοντας παράλληλα την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά της ευρωπαϊκής αγοράς και εξασφαλίζοντας την απασχολησιμότητα στην αλυσίδα αξίας των ορυκτών πρώτων υλών. Στόχος του EIT RawMaterials είναι να εξασφαλίσει μία βιώσιμη παροχή ορυκτών πρώτων υλών προωθώντας την καινοτομία, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα στα ευρωπαϊκά βιομηχανικά οικοσυστήματα.

Στην Ελλάδα ο Raw Materials Incubator έχει ιδρυθεί από το EIT RawMaterial από το 2020.

Υποβάλλετε αίτηση έως 1η Οκτωβρίου 2022 (17:00 CET) και λάβετε δωρεάν υποστήριξη για το πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας του Regional Innovation Competition 2022.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα κλείστε μία τηλεδιάσκεψη με την ομάδα διοργάνωσης.

Comments are closed.