Σαρλ Μισέλ: Αυξάνεται η υποστήριξη των χωρών για την κοινή αγορά ενέργειας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η ΕΕ εδώ και μήνες εργάζεται για να διασφαλίσει ότι τα αποθέματα ενέργειας θα είναι όσο πιο πλήρη γίνεται.

Η υποστήριξη των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην από κοινού αγορά ενέργειας αυξάνεται, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μετά τη λήξη της άτυπης Συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών στην Πράγα.

«Εδώ και πολλούς μήνες, εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι τα αποθέματα θα είναι όσο πιο πλήρη γίνεται», υπενθύμισε ο Μισέλ. «Πριν από το καλοκαίρι, είπαμε ότι χρειάζεται να οργανώσουμε την προμήθεια ενεργειακών προϊόντων. Επανήλθαμε σήμερα στο θέμα αυτό και υπάρχει αυξημένη στήριξη στην ιδέα αυτή», πρόσθεσε ο Σαρλ Μισέλ.

Για το θέμα της τιμής του φυσικού αερίου μίλησε ο και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «διαμορφώνεται κοινός τόπος για κοινή δραστική ευρωπαϊκή παρέμβαση προκειμένου να πέσουν οι τιμές». Συγχρόνως, ο Κ. Μητσοτάκης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «θα μπορούμε να αποφασίσουμε μια τέτοια παρέμβαση».

Πρόσθεσε ότι οι προτάσεις έχουν ωριμάσει, έστω με καθυστέρηση. «Έστω και αργά η Ευρώπη να πρέπει να κάνει το σωστό, ενωμένοι να αξιοποιήσουμε αυτή τη δύναμη που μας δίνει η ευρωπαϊκή οικογένεια, να κατεβάσουμε τις τιμές του φυσικού αερίου διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον εφοδιασμό», υπογράμμισε.

Comments are closed.