Εγκρίθηκε η εξαγορά της WATT+VOLT από τη MYTILINEOS

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού άναψε «πράσινο φως» για την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της WATT+VOLT από τη MYTILINEOS

«Πράσινο φως» άναψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της WATT+VOLT από τη MYTILINEOS, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2022.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε Τμήμα στις 16 Δεκεμβρίου 2022, αποφασίστηκε (υπ’ αριθ. 802/2022 Απόφαση ΕΑ) ομόφωνα η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, η οποία αφορά στην απόκτηση από την εταιρία με την επωνυμία «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.», του συνόλου (100%) των μετοχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «WATT AND VOLT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ», δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Ν. 3959/2011, όπως ισχύει, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά..

Η ανωτέρω αναφερόμενη γνωστοποίηση συγκέντρωσης, θα επιφέρει μεταβολή του ελέγχου της εταιρίας WATT AND VOLT, δεδομένου ότι η εταιρία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ θα αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο αυτής.

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της μεταλλουργίας, των έργων βιώσιμης ανάπτυξης, της ανάπτυξης έργων ανανεώσιμων πηγών και αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου. Η WATT AND VOLT δραστηριοποιείται στους τομείς της χονδρικής και λιανικής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, λιανικής προμήθειας φυσικού αερίου, με βασική ωστόσο παρουσία μόνο στην λιανική προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, πρόσφατα δε, ανέπτυξε δραστηριότητα στη φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ κατέχει άδεια παροχής υπηρεσιών φορέα σωρευτικής εκπροσώπησης (ΦοΣΕ) παραγωγών ΑΠΕ. Ως εκ τούτου, η συγκέντρωση αφορά γενικότερα στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Εν προκειμένω, λαμβάνεται υπόψη ως σχετική γεωγραφική αγορά αναφορικά με όλες τις σχετικές αγορές που αφορούν τη συγκέντρωση, η ελληνική επικράτεια.

Η συγκέντρωση έχει κατά βάση οριζόντια διάσταση (κυρίως η υπο-αγορά λιανικής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας μέσης τάσης και η αγορά παροχής υπηρεσιών δημοσίως προσβάσιμων υποδομών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων) δεδομένου ότι σε αυτές συμμετέχουν οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και το αθροιστικό μερίδιο αγοράς είναι μεγαλύτερο του 15%, χωρίς ωστόσο να προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις εν λόγω αγορές.

Comments are closed.