Τα πάρκα τσέπης αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη

Η άλλοτε εγκαταλειμμένη έκταση στη συμβολή της οδού Κορίνθου μετατράπηκε σε χώρο αναψυχής και συνάντησης της γειτονιάς.

Ακόμα ένα πάρκο τσέπης παραδόθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης στους πολίτες, καθώς η άλλοτε εγκαταλειμμένη έκταση στη συμβολή της οδού Κορίνθου με την Αιτωλικού, στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα, μετατράπηκε σε χώρο αναψυχής και συνάντησης της γειτονιάς.

Τη διαμόρφωσή του επιμελήθηκε η Οργάνωση Γη. Το νέο πάρκο, που έγινε με δωρεά από την P&G, παραδόθηκε παρουσία του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος δήλωσε πως «η Θεσσαλονίκη αλλάζει, κάθε γειτονιά της βελτιώνεται».

«Παραδώσαμε έναν χώρο που έχει διαμορφωθεί με υλικά φιλικά στο περιβάλλον και δημιουργεί μια νέα, αναβαθμισμένη εικόνα», πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «παραδίδουμε τη σκυτάλη στη γειτονιά, αφού είναι και στο χέρι των πολιτών, παράλληλα με τις προσπάθειες των δημοτικών υπηρεσιών, να φροντίζουν για τη διατήρηση του χώρου σε αυτήν την καλή κατάσταση».

 

Στο νέο πάρκο τσέπης, έκτασης περίπου 350 τ.μ., προστέθηκαν περίπου 350 δέντρα και φυτά. Για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του πάρκου αξιοποιήθηκαν λύσεις βασισμένες στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας, ενώ στο πλαίσιο της παρέμβασης ανανεώθηκε o αστικός εξοπλισμός.

Comments are closed.