Η Ιταλία ετοιμάζει πακέτο 7,8 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ξηρασίας

Εβδομάδες ξηρού χειμερινού καιρού έχουν αυξήσει τις ανησυχίες ότι η Ιταλία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με άλλη μια ξηρασία έπειτα από εκείνη του περασμένου καλοκαιριού.

Η Ιταλία ετοιμάζεται να εγκρίνει διάταγμα για τη διάθεση 7,8 δισεκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της σοβαρής ξηρασίας που πλήττει τη χώρα, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο ιταλός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Εβδομάδες ξηρού χειμερινού καιρού έχουν αυξήσει τις ανησυχίες ότι η Ιταλία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με άλλη μια ξηρασία έπειτα από εκείνη του περασμένου καλοκαιριού, καθώς οι χιονοπτώσεις στις Άλπεις ήταν οι μισές απ’ ό,τι συνήθως, σύμφωνα με επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Ένα διάταγμα για την αντιμετώπιση της ξηρασίας θα εξετασθεί σύντομα από το υπουργικό συμβούλιο, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa ο υπουργός Γκιλμπέρτο Πικέτο Φρατίν.

«Είμαστε όλοι δεσμευμένοι να καθορίσουμε τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν με κεφάλαια που έχουν ήδη δεσμευθεί και τα οποία, σύμφωνα με αρχική εκτίμηση, θα φθάσουν τα 7,8 δισεκ. ευρώ», φέρεται να δήλωσε ο Πικέτο.

Comments are closed.