Πρεμιέρα για το Καλάθι της Ενέργειας στο e-Καταναλωτής

Ένα πέρασμα στο e-Καταναλωτής θα σας δείξει πως ανάμεσα στο καλάθι του Νοικοκυριού και τα Φυλλάδια Προσφορών, φιγουράρει το Καλάθι της Ενέργειας.

Το Καλάθι της Ενέργειας είχαν προαναγγείλει οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης.

Το Καλάθι της Ενέργειας περιλαμβάνει τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας όλων των παρόχων, ούτως ώστε οι χρήστες της πλατφόρμας e-katanalotis να συγκρίνουν τιμές με βάση την κατανάλωσή τους.

Το επόμενο βήμα για την πλατφόρμα e-katanalotis θα είναι η ανάρτηση των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων των τραπεζών. Αυτά θα επικαιροποιούνται κάθε φορά που κάθε τράπεζα μεταβάλλει τα επιτόκια.

Από τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την πλατφόρμα e-katanalotis επισκέπτονται 500.000 μοναδικοί επισκέπτες την εβδομάδα, 300.000 έχουν «κατεβάσει» στο κινητό τους και χρησιμοποιούν την ομώνυμη εφαρμογή (app), ενώ 150.000 χρήστες έχουν διαμορφώσει τα δικά τους «καλάθια».

*Τα δεδομένα της πλατφόρμας παρέχονται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ενώ η τιμή που αναγράφεται αφορά τον μήνα Απρίλιο. Οι τιμές συμβολαίου έχουν υπολογιστεί στη βάση της μέσης εθνικής κατανάλωσης για το έτος 2022, η οποία βάση των στοιχείων του ΔΕΔΔΗΕ είναι 310.83kWh/μήνα. Οι τιμές συμβολαίου δεν περιέχουν την κρατική επιδότηση μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης 1ης κλίμακας, η οποία όμως είναι ίδια για όλα τα συμβόλαια.

Comments are closed.