Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος – Κ. Τριάντης: Οι προκλήσεις και οι απαιτήσεις για το περιβάλλον μεγαλώνουν

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ και οι Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας μας γιορτάζουν τη σημερινή ημέρα με σαράντα εκδηλώσεις σε όλη τη Ελλάδα, από την Ήπειρο και τις Πρέσπες ως τη Ροδόπη και τον Έβρο, από την Αττική έως τα Δωδεκάνησα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά.

«Η σημερινή Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος είναι μέρα αναστοχασμού για όσα οφείλουμε να κάνουμε για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη των προστατευόμενων περιοχών». Αυτό δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών Δρ. Κώστας Τριάντης αναλύοντας τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν το αμέσως προσεχές διάστημα σε σχέση με την περιβαλλοντική πολιτική καθώς, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Oι προκλήσεις αλλά και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν».

Μάλιστα, ο ΟΦΥΠΕΚΑ και οι Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας μας γιορτάζουν τη σημερινή ημέρα με σαράντα εκδηλώσεις σε όλη τη Ελλάδα, από την Ήπειρο και τις Πρέσπες ως τη Ροδόπη και τον Έβρο, από την Αττική έως τα Δωδεκάνησα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει ο κ. Τριάντης: «Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται σχεδόν τρία χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και οι προκλήσεις αλλά και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν».

«Το επόμενο διάστημα αναμένουμε να ολοκληρωθεί ο Εθνικός Κόκκινος Κατάλογος των Απειλούμενων ειδών, η στρατηγική μελέτη για τον Οικοτουρισμό της Ελλάδας, οι πρώτες από τις 32 μελέτες πεδίου ενδημικών, απειλούμενων και εθνικής σημασίας ειδών της Ελλάδας, οι δράσεις που χρηματοδοτούμε για τα Γεωπάρκα της χώρας και πιστεύω πως θα έχουμε και θετικά νέα για την ένταξη του Ολύμπου στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO».

Comments are closed.