Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός προειδοποιεί για αύξηση θανάτων λόγω του καύσωνα

Οι θερμοκρασίες στη Βόρεια Αμερική, την Ασία και σε όλη τη Βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο θα υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου για έναν παρατεταμένο αριθμό ημερών αυτή την εβδομάδα καθώς ο καύσωνας εντείνεται.

Ο καύσωνας που πλήττει το βόρειο ημισφαίριο αναμένεται να ενταθεί αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας αύξηση των νυχτερινών θερμοκρασιών και οδηγώντας σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακών προσβολών και θανάτων, όπως ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO).

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να φθάσουν επίσης σε νέα υψηλά, σύμφωνα με τον WMO, με αποτέλεσμα αυξημένο κίνδυνο καρδιακών προσβολών και θανάτων.

“Ενώ η μεγαλύτερη προσοχή εστιάζεται στις μέγιστες θερμοκρασίες στη διάρκεια της ημέρας, είναι οι θερμοκρασίες στη διάρκεια της νύχτας που ενέχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία, ιδιαίτερα για τους ευάλωτους πληθυσμούς“, ανέφερε ο WMO.

Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους στη Γενεύη, ερευνητής που ειδικεύεται στη μελέτη των καυσώνων είπε πως οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται αυτές τις ημέρες στην Ευρώπη είναι βέβαιο πως θα αυξηθούν.

“Ο μεσογειακός καύσωνας είναι μεγάλος αλλά όχι σαν αυτόν στη Βόρεια Αφρική”. δήλωσε ο Τζον Νάιρν, ανώτερος σύμβουλος του WMO για την ακραία ζέστη. “Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη στην Ευρώπη”.

Comments are closed.