Eurobank: Η κλιματική αλλαγή αναδείχθηκε από το παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής

«Ο 'Αγιος Βασίλης και η Κλιματική Αλλαγή | ΦροντίΖΟΥΜΕ για την ευημερία του πλανήτη-Ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο» ήταν το θέμα του Χριστουγεννιάτικου Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής που διοργάνωσε φέτος η Eurobank.

Η  Eurobank σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης διοργάνωσε και φέτος Χριστουγεννιάτικο Διαγωνισμό Παιδικής ζωγραφικής με θέμα «Ο ‘Αγιος Βασίλης και η Κλιματική Αλλαγή | ΦροντίΖΟΥΜΕ για την ευημερία του πλανήτη-Ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο». Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 485 μικροί καλλιτέχνες, όλα παιδιά εργαζομένων της Eurobank, που χάρισαν εικόνες-μηνύματα για την ευημερία του πλανήτη.

Με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων, τα παιδιά των εργαζομένων, ηλικίας 4-16 ετών, μέσα από τα έργα τους έστειλαν τα δικά τους «μηνύματα-ευχές» για την ευημερία του περιβάλλοντος που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της σε όλο το οικοσύστημα. Ο ‘Αγιος Βασίλης γέμισε τον σάκο του με τα μηνύματα των παιδιών και θα τα μοιράσει σε όλη τη Γη, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσουμε όλο και περισσότεροι οικολογική συνείδηση.

Τα τέσσερα πρώτα έργα του Διαγωνισμού

Τα 4 έργα που ξεχώρισαν στο πλαίσιο της ψηφοφορίας για τον φετινό Χριστουγεννιάτικο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής απέδωσαν με φαντασία και χρώμα το θέμα του διαγωνισμού. «Ο ‘Αγιος Βασίλης φέρνει το φως» της Εύας Μητσάκη, 13 ετών, «Ένας “πράσινος” ‘Αγιος Βασίλης» του 16χρονου Γιώργου Καραγιάννη, «Μια Γη χωρίς σκουπίδια» του Δημήτρη Μαστοράκη, 8 ετών και «Ο ‘Αγιος Βασίλης σε έναν μαύρο ουρανό» του 7χρονου Δημήτρη Ξενάκη, διακρίθηκαν στις τέσσερις πρώτες θέσεις, ανάμεσα στα 12 νικητήρια έργα που βραβεύτηκαν από την Τράπεζα, έχοντας επιλεγεί από την Κριτική Επιτροπή.

Η ζωγραφιά που κέρδισε το πρώτο βραβείο κι αποτελεί τη φετινή ηλεκτρονική ευχετήρια κάρτα του Ομίλου της Eurobank ήταν «Ο ‘Αγιος Βασίλης φέρνει το φως» της Εύας Μητσάκη, 13 ετών, έργο που αναδεικνύει την ελπίδα για ένα βιώσιμο, καλύτερο μέλλον.

Comments are closed.