Το «πράσινο» τιμολόγιο προτιμούν οι πελάτες της ΔΕΗ

Οι χρεώσεις για το Ιανουάριο ανέρχονται στα 13,635 cents ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα

Εν μέσω σύγχυσης και αμφιβολιών των πολιτών για τα «πολύχρωμα» τιμολόγια, ρεύματος η ΔΕΗ σε ανακοίνωση της τονίζει ότι οι πελάτες της δείχνουν προτίμηση στο «πράσινο».

Οι χρεώσεις για τον Ιανουάριο είναι 13,635 cents ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα και 14,595 cents για υψηλότερη κατανάλωση.

Το νυχτερινό τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 11,155 cents ανά κιλοβατώρα και το πάγιο είναι 5 ευρώ το μήνα.

Οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις καθώς η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο υποχώρησε περαιτέρω τον Δεκέμβριο, στο επίπεδο των 102 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι λιανικές τιμές το 2023 με τις οριζόντιες επιδοτήσεις της Πολιτείας διαμορφώνονταν στο επίπεδο των 15-16 cents ανά κιλοβατώρα.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης είχε εκθειάσει το «πράσινο» τιμολόγιο.

«Το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι ότι ξέρεις τις τιμές 1η του μήνα, 2 του μήνα, είναι αυτό στο οποίο ξέρετε και μπορείτε να συγκρίνετε μετά. Με βάση το πράσινο μπορείτε να κινηθείτε είτε προς το μπλε είτε προς το κίτρινο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, αλλά θα κινηθείτε χωρίς να μπορεί κάποιος να σας παραπλανήσει».

Comments are closed.