Βρετανία: 105 πολύχρωμες σημαίες στην Oxford Street για την καμπάνια Clean Power

Η καμπάνια έχει ως στόχο την ενθάρρυνση της συζήτησης για την ανανεώσιμη ενέργεια.

Μια εναέρια εγκατάσταση από 105 σημαίες στην Oxford Street σχεδίασε η Morag Myerscough για την καμπάνια Clean Power, η οποία στοχεύει στην ενθάρρυνση της συζήτησης για την ανανεώσιμη ενέργεια. Η Βρετανή καλλιτέχνης είχε προηγουμένως συνεργαστεί με την Clean Power στη διάρκεια της COP26, σχεδιάζοντας μια σειρά από σημαίες και πανό σε όλη τη Γλασκώβη όπου φιλοξενήθηκε η διάσκεψη για το κλίμα.

Τώρα, κατά μήκος της Oxford Street στο Λονδίνο, σημαίες με κεφαλαία γράμματα που σχηματίζουν τη φράση «Time for Clean Power (Καιρός για μη ρυπογόνο ενέργεια)» και αναδεικνύουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: τον ήλιο, τη θάλασσα και τον αέρα.

«Είναι πραγματικά σημαντικό να κάνουμε την ενέργεια κάτι θετικό γιατί, για την ώρα είναι πραγματικά αρνητικό. Οι ανανεώσιμες είναι κάτι θετικό – είναι το μέλλον και θέλουμε να συνδεθεί ο κόσμος με αυτό» υπογράμμισε, μιλώντας στο Dezeen, η Myerscough.

Χρησιμοποιώντας απλές λέξεις με κεφαλαία γράμματα και χρώμα, η καλλιτέχνης αποσκοπούσε στη δημιουργία μιας «δυνατής θετικής μηνυματοδότησης», εύκολα κατανοητής. «Νομίζω ότι η τέχνη είναι τρόπος εισόδου στην κατανόηση και δυνατότητα ανταπόκρισης του κόσμου. Δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με branding·είναι ακτιβισμός» τόνισε.

«Είναι τόσο υπέροχο να βλέπεις τον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Ευρώπης γεμάτο με χρώμα και ελπίδα. Τα πορτοκαλί, τα πράσινα και τα μπλε αντιπροσωπεύουν τον ήλιο, τη θάλασσα και τον αέρα που χρειαζόμαστε για να ενεργοποιηθούμε προς ένα ανανεώσιμο μέλλον» είπε. Η εγκατάσταση θα παραμείνει στην Oxford Street όλον τον Αύγουστο και στη συνέχεια θα ξεκινήσει παγκόσμια τουρνέ σε χώρες στις οποίες περιλαμβάνονται η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. «Έχει σημασία για μένα το ότι βρίσκεται ακριβώς εκεί για να τη βλέπει ο καθένας. Ας ελπίζουμε ότι αυτό θα πυροδοτήσει διάλογο» εξομολογήθηκε η Morag Myerscough.

Comments are closed.