Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Θα εξετάσουμε πρόσθετη κοινή χρηματοδότηση για την ενεργειακή μετάβαση

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα, βασικός στόχος της ΕΕ είναι να έχουν όλα τα κράτη μέλη την ίδια ευκαιρία να επενδύσουν στη μετάβαση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσπαθήσει να βρει περισσότερη χρηματοδότηση για να βοηθήσει τα κράτη μέλη να απαλλαγούν τα ίδια από την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Θα εξετάσουμε μια πρόσθετη χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε όλα τα κράτη μέλη να έχουν την ίδια ευκαιρία να επενδύσουν στη μετάβαση», τόνισε η φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξη Τύπου μετά την άτυπη Σύνοδο της ΕΕ στην Πράγα.

Αυξάνεται η υποστήριξη των χωρών στο θέμα της κοινής αγοράς ενέργειας

Η υποστήριξη των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην από κοινού αγορά ενέργειας αυξάνεται, δήλωσε νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μετά τη λήξη της άτυπης Συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών στην Πράγα.

«Εδώ και πολλούς μήνες, εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι τα αποθέματα θα είναι όσο πιο πλήρη γίνεται», υπενθύμισε ο Μισέλ. «Πριν από το καλοκαίρι, είπαμε ότι χρειάζεται να οργανώσουμε την προμήθεια ενεργειακών προϊόντων. Επανήλθαμε σήμερα στο θέμα αυτό και υπάρχει αυξημένη στήριξη στην ιδέα αυτή», πρόσθεσε ο Σαρλ Μισέλ

Comments are closed.