Smart Forest Innovation Challenge: Τη Δευτέρα ο μεγάλος τελικός

Οι φιναλίστ του προγράμματος θα παρουσιάσουν τη Δευτέρα(24/10) τις πρωτοποριακές λύσεις τους ως προς τη διαχείριση δασικών οικοσυστημάτων, διεκδικώντας μεγάλα χρηματικά έπαθλα.

Το «Smart Forest Innovation Challenge», το 1ο Πρόγραμμα Εύρεσης και Ανάδειξης Τεχνολογικών Λύσεων για τα Δασικά Οικοσυστήματα, μπαίνει στην τελική του φάση.

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων, οι φιναλίστ του προγράμματος που ξεχώρισαν από τις 150 προτάσεις που κατατέθηκαν, θα παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή τις καινοτόμες λύσεις τους διεκδικώντας χρηματικά έπαθλα που φτάνουν έως και τις 3.000 συμβάλλοντας στην διαμόρφωση των έξυπνων εθνικών δασών.

Το πρωτοποριακό αυτό Πρόγραμμα διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Δασών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με Innovation Enabler τη Mantis Business Innovation με σκοπό την εύρεση, ανάδειξη και αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων για την επίλυση των προκλήσεων σε τομείς όπως η πρόληψη, προστασία, αποκατάσταση και ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων για τη διαχείριση των δασών με τη χρήση της τεχνολογίας.

Οι ομάδες που θα κατακτήσουν τις τρεις πρώτες θέσεις, θα λάβουν χρηματικά έπαθλα και θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις λύσεις τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παράλληλα, τις ομάδες θα τις υποστηρίξει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ώστε να ενσωματώσουν τις προτεινόμενες καινοτομίες στην εφαρμογή της δασικής πολιτικής του Υπουργείου. Τέλος, οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν απευθείας στο “GreenTech Challenge” το Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο τελικός του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου παρουσία πολλών μελών της πανεπιστημιακής και ακαδημαϊκής κοινότητας, ερευνητών, εκπροσώπων επιχειρηματικών φορέων και πολιτών.

Η Γενική Γραμματεία Δασών προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στην τελική εκδήλωση του 1ου προγράμματος αποκλειστικά για τα Δάση παρακολουθώντας την εκδήλωση από κοντά ή διαδικτυακά συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση των
δασών του μέλλοντος.

Comments are closed.