Higkon: Παραδίδει νέο «πράσινο» κατάστημα στην «Κωτσόβολος»

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά ιδιόκτητο κατάστημα που η Higkon S.A. εκμισθώνει στην Κωτσόβολος.

Η Higkon S.A., με καθετοποιημένη δραστηριότητα στην μελέτη, κατασκευή και αξιοποίηση ακινήτων, συνεργάστηκε για ακόμα μία φορά με την Κωτσόβολος, κατασκευάζοντας το νέο υψηλών προδιαγραφών κατάστημα της εταιρείας στην Καλλιθέα, Α’ ενεργειακής κλάσης, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 262, το οποίο εκμισθώνει σε turnkey condition.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά ιδιόκτητο κατάστημα (Περιστερίου-Πατησίων-Καλλιθέα) που η Higkon S.A. εκμισθώνει στην Κωτσόβολος, στο πλαίσιο της ήδη επιτυχημένης τους συνεργασίας. Ξεκινώντας από την εύρεση του σημείου του ακινήτου, τον σχεδιασμό, την αδειοδότηση και την κατασκευή του, η παράδοση του νέου υπερσύγχρονου, «πράσινου» και προσβάσιμου σε ΑμεΑ flagship καταστήματος Κωτσόβολος στην Καλλιθέα, αποτέλεσε ένα εξαιρετικά απαιτητικό έργο, το οποίο η Higkon κατάφερε να φέρει εις πέρας σε μόλις 11 μήνες, χάρη στην πολυετή της εμπειρία στην ανάπτυξη επαγγελματικών ακινήτων, αλλά και στην τήρηση πολύ αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων.

Το κατάστημα της Καλλιθέας είναι συνολικής επιφάνειας χώρου πώλησης 2.200 τ.μ. και διαθέτει 40 υπόγειες θέσεις parking. Όλες οι απαραίτητες μελέτες εκπονούνται από την in-house μελετητική ομάδα της Higkon S.A. αξιοποιώντας τη πολυετή εμπειρία της σε σχεδιασμό και υλοποίηση απαιτητικών επαγγελματικών ακινήτων. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην ενεργειακή μελέτη που εκπονήθηκε, με στόχο τη διασφάλιση της υψηλότερης δυνατής βαθμίδας ενεργειακής απόδοσης και κατ’ επέκταση του ελάχιστου δυνατού ενεργειακού αποτυπώματος.

Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήθηκαν υλικά με τους βέλτιστους συντελεστές, όπως στο σύστημα της θερμοπρόσοψης, στους υαλοπίνακες, στα κουφώματα αλουμινίου στη μόνωση της ταράτσας, τις μονάδες κλιματισμού κλπ. Η θερμοπρόσοψη πραγματοποιήθηκε με τον πλέον σύγχρονο τρόπο, διασφαλίζοντας την αρτιότητα του συνόλου και την πλήρη εξάλειψη των θερμογεφυρών, των περιοχών δηλαδή που παρουσιάζουν αυξημένη θερμική ροή, με αποτέλεσμα να περιορίζονται στο ελάχιστο οι θερμικές απώλειες, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον κατά 50%. Επιπλέον, όλες οι πηγές φωτισμού του κτιρίου είναι τύπου LED, διασφαλίζοντας τη λιγότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Έτσι, το νέο κατάστημα Κωτσόβολος στην Καλλιθέα είναι το πρώτο κατάστημα της εταιρείας και ένα από τα λίγα κτήρια στην Ελλάδα που διαθέτει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης A’.

Μέσα από τη «συνέχεια και συνέπεια» που αποτελεί τον πυρήνα της φιλοσοφίας της, η Higkon ανταποκρίθηκε άψογα στις απαιτήσεις του project της Καλλιθέας, προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό της ένα ακίνητο, το οποίο ικανοποίησε πλήρως τις ανάγκες του πελάτη της και εξυπηρέτησε τον κύριο επαγγελματικό στόχο και των δύο. Αφενός δηλαδή την ανάπτυξη και εκμίσθωση ακινήτων σε έναν φερέγγυο μισθωτή κορυφαίου επιπέδου όπως η Κωτσόβολος και αφετέρου την ανάπτυξη επιτυχημένων καταστημάτων σε στρατηγικά σημεία, «πράσινα» και προσβάσιμα σε όλους. Η δημιουργία του νέου καταστήματος της Καλλιθέας, επισφραγίζει την εξαιρετική αυτή συνεργασία, αλλάζοντας τα δεδομένα της αγοραστικής εμπειρίας και θέτοντας τα θεμέλια της ανάπτυξης επαγγελματικών ακινήτων του αύριο.

Comments are closed.