Οι IoT λύσεις της Siemens μετατρέπουν τα κτήρια σε «έξυπνα» οικοσυστήματα

Η εταιρεία θα παρουσιάσεις τις νέες καινοτόμες πλατφόρμες της στη φετινή έκθεση ISH στην Φρανκφούρτη

Η Siemens συμμετέχει στην φετινή έκθεση ISH στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας και θα παρουσιάσει τις πλατφόρμες της που βασίζονται σε cloud και τα IoT(Internet of Things) τεχνολογίας προϊόντα και λύσεις της που κάνουν τα κτήρια εξυπνότερα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιοποίηση. Με κεντρικό μήνυμα του περιπτέρου της «Η γρήγορη διαδρομή προς τα έξυπνα κτήρια», η εταιρεία εστιάζει στον μετασχηματισμό των κτηρίων σε έξυπνα οικοσυστήματα που ικανοποιούν τους επιχειρησιακούς στόχους των ιδιοκτητών και διαχειριστών για βελτιωμένη κτηριακή απόδοση, αλλά και τις ανάγκες των ενοίκων για άνετα και υγιή κτήρια.

«Λαμβάνοντας υπόψιν τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, της ενεργειακής κρίσης και τις αυξανόμενες πιέσεις από τους κανονισμούς, οι εμπλεκόμενοι στην οικοδομή και τη διαχείριση κτηρίων θα πρέπει άμεσα να καθορίσουν τους τρόπους με τους οποίους θα κάνουν πιο έξυπνη τη λειτουργία των κτηρίων τους», δήλωσε ο Henning Sandfort, CEO του τμήματος Building Products στη Siemens Smart Infrastructure. «Καινοτομούμε και αναπτύσσουμε το χαρτοφυλάκιό μας διαρκώς αγκαλιάζοντας τις νέες τεχνολογίες, ώστε να μετατρέπουμε τα κτήρια σε έναν καλύτερο χώρο, ενώ παράλληλα βελτιστοποιούμε το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα».

Καινοτομίες που τονώνουν την κτηριακή απόδοση 

Η Siemens δεν προσφέρει μόνο λύσεις για μεγάλα κτήρια και συγκροτήματα κτηρίων, αλλά και λύσεις που εστιάζουν σε μικρού και μεσαίου μεγέθους εγκαταστάσεις. Δεδομένου ότι τα κτήρια της συγκεκριμένης κατηγορίας αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα των κατοικημένων περιοχών παγκοσμίως, έχουν καθοριστική συμβολή στις προσπάθειες του κλάδου για μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Στην Φρανκφούρτη η Siemens θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σε έκθεση ένα νέο έξυπνο σύστημα αυτοματισμού, που θα απαντά στις ανησυχίες των διαχειριστών κτηρίων και των εγκαταστατών σχετικά με την πολυπλοκότητα του κτηριακού αυτοματισμού. Το νέο σύστημα αυτοματισμού έχει σχεδιαστεί για απλά, μικρού και μεσαίου μεγέθους κτήρια. Δεν απαιτεί καμία τεχνική προσπάθεια από την πλευρά του πελάτη, όμως εξακολουθεί να προσφέρει τα οφέλη της βελτιστοποίησης της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου.

Ένα ακόμα σημείο αναφοράς αποτελεί το καθιερωμένο σύστημα αυτοματισμού κτηρίων Desigo της Siemens, που πλέον είναι διαθέσιμο σε νέα έκδοση με ανώτερη προστασία από κυβερνοεπιθέσεις. Ως ένα από τα πρωτοπόρα συστήματα της βιομηχανίας, το σύστημα είναι εξοπλισμένο με το BACnet Secure Connect σε όλα τα επίπεδα από τον αυτοματισμό δωματίων έως το σύστημα διαχείρισης κτηρίων Desigo CC. Χάρη στη δυνατότητα επεκτασιμότητάς του, το Desigo μπορεί να συνδέσει και να ελέγξει με ασφάλεια έως χίλιες συσκευές.

Η ενεργειακή κρίση έχει οδηγήσει σε μία σημαντική αύξηση στη ζήτηση αντλιών θερμότητας. Η Siemens παρουσιάζει το σύστημα ελέγχου HVAC Climatix S400 για αντλίες θερμότητας σε κατοικίες που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Συμπαγείς ελεγκτές είναι ιδανικοί για εφαρμογές με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συνεισφέροντας στη δημιουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον εξοπλισμού HVAC και μειώνοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των κτηρίων.

Λύσεις για data-driven κτήρια 

Στην έκθεση, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να αλληλεπιδράσουν με την Building X, μία ολιστική και ανοικτή πλατφόρμα με data-driven εφαρμογές και λύσεις συνδεσιμότητας για κτηριακές λειτουργίες που κυκλοφόρησε το 2022. Θα μπορέσουν επίσης να δουν το πρόσφατα λανσαρισμένο Connect Box, μία λύση τεχνολογίας IoT που βοηθά τους χρήστες να διαχειρίζονται μικρού και μεσαίου μεγέθους κτήρια με έναν έξυπνο και απλό τρόπο.

Comments are closed.