Κλιματικές Προκλήσεις στην Ελλάδα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στο πλαίσιο του Eυρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα

Το ΙΝΖΕΒ, Εθνικός Συντονιστής του Συμφώνου για το Κλίμα (EU Climate Pact), σας προσκαλεί στην εκδήλωση “Κλιματικές Προκλήσεις στην Ελλάδα”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, Αθήνα), από τις 09:30 έως τις 15:30, και διοργανώνεται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπροσώπους από όλο το φάσμα των ενδιαφερομένων μερών (διαμορφωτές πολιτικής, επαγγελματίες, επαγγελματικούς φορείς, φορείς της κοινωνίας των πολιτών, εκπαιδευτικούς και μαθητές/φοιτητές, σύνδεσμους πολιτών, κ.α.), και θα εξετάσει θέματα που αφορούν στις κλιματικές προκλήσεις στην Ελλάδα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν:

  • Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Σύμφωνο για το Κλίμα”
  • Κλιματικές προκλήσεις στην Ελλάδα και η αντιμετώπισή τους
  • Διπλωματία για το Κλίμα: Τι είναι και ποιους αφορά;
  • Εκπαίδευση για το Κλίμα: Ρόλος και συμβολή στην αλλαγή του κλίματος
  • Πρεσβευτές του Συμφώνου για το Κλίμα. Δράσεις, παραδείγματα και καλές πρακτικές.

Εξέχοντες ομιλητές θα μοιραστούν τις γνώσεις και εμπειρία τους σε θέματα όπως η κλιματική διπλωματία, ο ρόλος της εκπαίδευσης στην αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής κ.α.

Η Καθηγήτρια Διεθνών Θεσμών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος της έδρας UNESCO για την Kλιματική Διπλωματία, Εμμανουέλα Δούση, θα επικεντρωθεί στην πρόσφατη γνωμάτευση της Επιτροπής Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων (EESC) για την “Διπλωματία της ΕΕ για το Κλίμα”, υπογραμμίζοντας την ύπαρξη της κλιματικής κρίσης και προτρέποντας όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να λάβουν άμεση, πραγματική και τολμηρή δράση.

Η Αγγελική Μπούρα, Συντονίστρια της ομάδας Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ICC Women Hellas θα αναλύσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε σχέση με το φύλο καθώς και το ρόλο της γυναίκας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Με τη συνεργασία της πρωτοβουλίας Education 4 Climate, η εκδήλωση θα αναδείξει τον ρόλο της εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την υποστήριξη των νέων να αναλάβουν δράση για το κλίμα.

Τέλος, οι Πρεσβευτές του Συμφώνου για το Κλίμα στην Ελλάδα Ανδρέας Βασιλόπουλος, Ισίδωρος Καμπόλης, η Δρ. Φοίβη Κουντούρη, εκπροσωπούμενη από τον Κώστα Δελλή, η Κωνσταντίνα Τογκαρίδου και η Ειρήνη Σαμψών, θα μεταφέρουν πρακτικές εμπειρίες και παραδείγματα δράσης, αναδεικνύοντας πώς η κλιματική δράση μπορεί να ενσωματωθεί στην καθημερινότητα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι οι ομιλητές, μέσω των παρουσιάσεων τους, να προσφέρουν ένα πλούσιο εικονικό ταξίδι στον κόσμο της κλιματικής δράσης και της διπλωματίας, ενεργοποιώντας το διάλογο με το κοινό.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και την ημερήσια διάταξη, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΙΝΖΕΒ.

EU Climate Pact

Το Σύμφωνο για το Κλίμα (EU Climate Pact) αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης για το Κλίμα (DG Clima) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένου στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, με σκοπό τη στήριξη της ΕΕ στην επίτευξη του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050. Η εκδήλωση αναμένεται να συμβάλει στη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών για την αντιμετώπιση των κλίμα.

Comments are closed.