1.400 συναντήσεις εργασίας με 40 εταιρίες στο JobDay Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

Τη δυνατότητα να βρουν δουλειά είχαν οι πρόσφυγες που επισκέφτηκαν στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) ΑΠΘ την Πέμπτη 14 Μαρτίου  2024. Για τρίτη χρονιά διοργανώθηκε από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα το #JobDay Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, μια δράση που απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας οι οποίοι αναζητούν εργασία σε μια χώρα λίγο ως πολύ άγνωστη σε αυτούς.

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη και η συμμετοχή για τις εταιρίες ήταν δωρεάν.

Το #JobDay Προσφύγων πραγματοποιήθηκε με βασικό σκοπό τη στήριξη του προσφυγικού πληθυσμού. Παράλληλα, σκοπός ήταν να δοθεί η ευκαιρία στον προσφυγικό πληθυσμό να διεκδικήσει την ένταξή του στο εργασιακό οικοσύστημα.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του #JobDay Προσφύγων ήταν ότι γέννησε στους συμμετέχοντες προσδοκίες για το ξεκίνημα μιας καλύτερης ζωής στη χώρα μας. Αποφασισμένοι να ξεκινήσουν από την αρχή τη ζωή τους, προσήλθαν προετοιμασμένοι στο #JobDay Προσφύγων για να αναζητήσουν εργασία και να βάλουν τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο.

Οι επισκέπτες του #JobDay Προσφύγων δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι που είχαν τη δυνατότητα σε μία μόνο ημέρα να:

  • Επισκεφτούν τα περίπτερα των 40 επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους που αναζητούσαν προσωπικό.
  • Συμμετάσχουν σε συνεντεύξεις για περισσότερες από 220 θέσεις εργασίας.
  • Ανταλλάξουν ιδέες, σκέψεις και γνώσεις για την εύρεση εργασίας στην Ελλάδα.
  • Βελτιώσουν το βιογραφικό τους σημείωμα με τη βοήθεια των ειδικών συμβούλων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
  • Δεχτούν συμβουλές για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα από τα εξειδικευμένα στελέχη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ / ΙΝΕ – ΓΣΕΕ.

Στον χώρο υπήρχαν διερμηνείς από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) που διευκόλυναν καθοριστικά την επικοινωνία ανάμεσα στους υποψηφίους και στους εκπροσώπους των εταιριών.

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα υποστηρίζει αδιάλειπτα το οικοσύστημα της εργασίας στην Ελλάδα. Προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο κοινό στα #JobDays και τα #JobFestivals που διοργανώνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφήνοντας χιλιάδες επισκέπτες ικανοποιημένους.

Η διοργάνωση του #JobDay Προσφύγων, στο πλαίσιο των δράσεων του skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα «Επί το Έργον», πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

Υποστηρικτής: HELIOS – INTERNATIONAL ORGANIZATION FOR MIGRATION (IOM)

Παράλληλες δράσεις: HELIOS – INTERNATIONAL ORGANIZATION FOR MIGRATION (IOM), ΙΝΕ – ΓΣΕΕ

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, VORIA.GR, READER, THAT’S LIFE, KARFITSA, STARTUP.GR, BUSINESS NEWS.GR, TOURISM TODAY.GR, SIGMA MEDIA GROUP, PINK.GR, CSRNEWS.GR, I ΠΟΡΤΑ, MONEY VIEW, CULPA NEWS, EXPOS GREECE, STENT WEB TV, STENTORAS.GR, SETTLE.GR

Comments are closed.