Η Capital προχωρά στην απανθρακοποίηση του στόλου της με το ‘My Digital Fleet’ TM του ABS

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν μια συμφωνία ορόσημο για την υιοθέτηση της κορυφαίας στον κλάδο πλατφόρμας ψηφιοποίησης και απαλλαγής από τον άνθρακα.

Ο ABS και η Capital Ship Management («Capital») υπέγραψαν μια συμφωνία ορόσημο για την υιοθέτηση της κορυφαίας στον κλάδο πλατφόρμας ψηφιοποίησης και απανθρακοποίησης του ABS, με σκοπό την υποστήριξη της στρατηγικής βιωσιμότητας της Capital.

Το My Digital Fleet του ABS είναι η μόνη προσαρμόσιμη πλατφόρμα διαχείρισης κινδύνων που ενοποιεί, με απρόσκοπτο τρόπο, τα δεδομένα Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) για την πραγματοποίηση βιώσιμων λειτουργιών και τη μείωση λειτουργικών κινδύνων. Τα περιβαλλοντικά δεδομένα παρέχουν εικόνα για τον αντίκτυπο των καθημερινών αποφάσεων στο αποτύπωμα άνθρακα ενός πλοίου και επιτρέπουν την αναγνώριση των επιλογών βελτίωσης για έναν βιώσιμο στόλο. Τα επιχειρησιακά αυτά δεδομένα παρέχουν αξιόπιστες γνώσεις για τη βελτίωση της απόδοσης των καυσίμων, τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του πλοίου.

«Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε την Capital στο ταξίδι προς την αειφορίας. Το My Digital Fleet έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει τους πλοιοκτήτες και τους φορείς που βλέπουν μπροστά, όπως η Capital, για την εκπλήρωση των στόχων τους με σκοπό την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, την ψηφιοποίηση και την υλοποίηση ευρύτερων στόχων βιωσιμότητας. Μέσω προηγμένων αναλύσεων, η πλατφόρμα παρέχει πρωτοφανή επίπεδα λεπτομέρειας για την περιβαλλοντική και επιχειρησιακή απόδοση ενός μεμονωμένου πλοίου ή ολόκληρου στόλου, επιτρέποντας τη λήψη προληπτικών αποφάσεων μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα καθημερινά, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της ABS Digital Solutions LLC, Paul Sells.

«Στην Capital, επιδιώκουμε οι ψηφιακές τεχνολογίες να χρησιμοποιούνται σε κάθε πλευρά των εργασιών μας με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, τη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας καθώς και την επίτευξη των στόχων απαλλαγής από εκπομπές άνθρακα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που θα εφαρμόσουμε την πλατφόρμα ψηφιοποίησης και απανθρακοποίησης My Digital Fleet του ABS», δήλωσε ο Τεχνικός Διευθυντής της Capital, Νικόλαος Βαπόρης.

Η συμφωνία αποτελεί την πιο πρόσφατη επένδυση της Capital με στόχο την απανθρακοποίηση των λειτουργιών της, ακολουθώντας την πρόσφατη ανακοίνωση για τη διασφάλιση πληροφοριών του ABS και την αναγνώριση επενδύσεων σε τεχνολογίες απανθρακοποίησης στις νέες της παραγγελίες σε δεξαμενόπλοια μεσαίας εμβέλειας.

Comments are closed.