Πώς η υβριδική εργασία υποστηρίζει ένα πιο πράσινο μέλλον

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της IWG τόσο οι ηγέτες επιχειρήσεων όσο και οι εργαζόμενοι είναι ευθυγραμμισμένοι για την «πράσινη» ανάπτυξη.

Νέα έρευνα της IWG αναδεικνύει τα οφέλη της υβριδικής εργασίας και τους τρόπους που βοηθάει στην πράσινη ανάπτυξη των πόλεων, συμβαδίζοντας και με τα μέτρα που παρουσίασε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της υιοθέτησης της τηλεργασίας και την μείωση των μετακινήσεων. Σύμφωνα με την έρευνα, το 66% των εργαζομένων υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό να περιοριστούν οι καθημερινές μετακινήσεις, ενώ το 76% τονίζει πως οι λιγότερες μετακινήσεις αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης. Οι ηγέτες των επιχειρήσεων συμφωνούν με το 69% να δηλώνει ότι η μείωση των καθημερινών μετακινήσεων του προσωπικού συμβάλλει στους στόχους βιωσιμότητας των εταιρειών.

Παράλληλα, το 77% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η υβριδική εργασία έχει θετικό αντίκτυπο στην μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας καθώς αποδεσμεύει τους εργαζόμενους από χρονοβόρες καθημερινές μετακινήσεις από και προς το γραφείο και τους επιτρέπει να μοιράζουν το χρόνο στο γραφείο, το σπίτι ή σε ένα ευέλικτο χώρο εργασίας. Καθώς η τάση για την υβριδική εργασία αυξάνεται, οι εταιρείες συνειδητοποιούν επίσης ότι τα τεράστια κτίρια των κεντρικών γραφείων τους στο κέντρο της πόλης θα μικρύνουν σε μέγεθος.

Στο πλαίσιο της έρευνας της IWG διαπιστώθηκε επίσης ότι το 25% των εργαζομένων τάσσεται υπέρ της υβριδικής εργασίας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στο φαινόμενο των «πόλεων των 15 λεπτών», όπου οι άνθρωποι μπορούν να βρουν όλα όσα χρειάζονται,συμπεριλαμβανομένου του γραφείου τους, σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια από το σπίτι τους συμβάλλοντας σε ένα πιο πράσινο μέλλον.

Τα οφέλη της υβριδικής εργασίας περιλαμβάνουν, σύμφωνα με την έρευνα της IWG:

Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η μετάβαση στην υβριδική εργασία μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να υποστηρίξουν τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030.

Καλή υγεία και ευεξία

Λιγότερες μετακινήσεις σημαίνουν λιγότερο άγχος και πιο υγιεινός τρόπος ζωής.

Ισότητα των φύλων

Η υβριδική εργασία προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες και πιο δίκαιη κατανομή των οικογενειακών ευθυνών.

Προστασία του Περιβάλλοντος

Λιγότερες διαδρομές με αυτοκίνητο και αεροπλάνο οδηγούν σε μειωμένες εκπομπές αερίων, ενώ οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα, χρησιμοποιώντας μικρότερα γραφεία και ευέλικτους χώρους εργασίας.

Οικονομική ανάπτυξη

Η αυξημένη παραγωγικότητα επιτυγχάνεται όταν οι εργαζόμενοι επιλέγουν να εργαστούν όταν και όπου είναι πιο ευτυχισμένοι και αποτελεσματικοί.

Comments are closed.