Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία: Σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας από 8 δήμους της Αθήνας

Για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και της Ενεργειακής Φτώχειας

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με 8 όμορους δήμους αναμένετε να ιδρύσουν την «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία».
Στόχος της Συμμαχίας είναι η δημιουργία μίας μεγάλης ενεργειακής κοινότητας για την παραγωγή και αξιοποίηση πράσινης ενέργειας. Η πρωτοβουλία εστιάζει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής φτώχειας.
Η επίσημη επικύρωση της Συμμαχίας αναμένετε να πραγματοποιηθεί στις 19/03/2024.

Στο πλαίσιο της δέσμευσης για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, ο Δήμος Αθηναίων ηγείται μίας πρωτοποριακής συνεργασίας. Οκτώ δήμοι του λεκανοπεδίου Αττικής (Αθηναίων, Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Παπάγου-Χολαργού και Νέας Ιωνίας) συνιστούν την «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία».

Η Συμμαχία εστιάζει στη δημιουργία μίας μεγάλης ενεργειακής κοινότητας. Η ενεργειακή κοινότητα θα αξιοποιεί Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) για την παραγωγή πράσινης ενέργειας. Η πράσινη ενέργεια θα διατίθεται σε προσιτές τιμές, με στόχο την ανακούφιση ευάλωτων νοικοκυριών που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια.

Παράλληλα, η πρωτοβουλία συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 στην ατμόσφαιρα.

Η επίσημη επικύρωση της «Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας» αναμένετε να πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση στις 19/03/2024. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030».

Η «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής φτώχειας. Η συνεργασία των 8 δήμων δύναται να λειτουργήσει ως πρότυπο για την υλοποίηση αντίστοιχων πρωτοβουλιών σε ευρύτερη κλίμακα.

Comments are closed.