H Mercedes Benz παραγγέλνει την πρώτη οργανική μπαταρία από τη CMBlu Energy

Στρατηγική συνεργασία με ελληνικό ενδιαφέρον

Η Mercedes Benz προχωρά σε συνεργασία με τη CMBlu Energy για την προμήθεια συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας. Η επιλογή της Οργανικής Μπαταρίας Στερεάς Ροής (Organic SolidFlow) που κατασκευάζει η CMBlu Energy θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επίτευξη των φιλόδοξων περιβαλλοντικών στόχων της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς η γερμανική CMBlu Energy ανακοίνωσε πρόσφατα την απόφασή της να προχωρήσει στη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής των καινοτόμων μπαταριών Organic SolidFlow στην Ελλάδα – της δεύτερης μετά το εργοστάσιο της εταιρείας στη Γερμανία.

Με τη σύσταση, μάλιστα, της θυγατρικής με την επωνυμία CMBlu Energy AE, διευθύνων σύμβουλος της οποίας ορίστηκε ο Γιώργος Πατεράκης, έγινε το πρώτο βήμα της νέας γερμανικής επένδυσης άνω των 70 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας: Όχι μόνο θα δημιουργήσει σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας υψηλής ειδίκευσης, αλλά και θα εδραιώσει τον ρόλο της Ελλάδας σε έναν κρίσιμο τομέα αιχμής, αυτόν της παραγωγής καινοτόμων τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμε πηγές.

Τεχνολογία νέας γενιάς με «πράσινο φως» από την Mercedes Benz

Η πρώτη παραγγελία της ισχυρής αυτοκινητοβιομηχανίας αφορά μπαταρία ισχύος 11 MWh για χρήση στο εργοστάσιό της στο Ράστατ, της Γερμανίας. Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, η Mercedes-Benz αυξάνει διαρκώς το μερίδιο της ανανεώσιμης ενέργειας στο δίκτυο παραγωγής της και οι μπαταρίες SolidFlow θα ενισχύσουν σημαντικά τις αποθηκευτικές ικανότητες της εταιρείας, διευκολύνοντας την περαιτέρω διείσδυση της «καθαρής» ενέργειας στις εγκαταστάσεις της.

«Είναι ζωτικής σημασίας για την εταιρεία μας να ενσωματώσει συστήματα αποθήκευσης ενέργειας στα κέντρα παραγωγής μας, τα οποία βασίζονται όλο και περισσότερο σε ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές. Με την εφαρμογή της τεχνολογίας Organic SolidFlow της CMBlu Energy, υιοθετούμε μια πρωτοποριακή προσέγγιση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης.» δήλωσε ο Jörg Burzer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mercedes-Benz, μετά την υπογραφή της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Ασφαλείς, βιώσιμες και ανταγωνιστικές μπαταρίες

Η καινοτομία των μπαταριών SolidFlow έγκειται στο ότι συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των μπαταριών στερεάς κατάστασης και των μπαταριών ροής: Διαθέτουν παρόμοια ενεργειακή πυκνότητα και επιδόσεις με τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης, αλλά μπορούν να προσαρμοστούν ανά περίπτωση όσον αφορά τις επιδόσεις και τη χωρητικότητα.

Οι μπαταρίες SolidFlow αποθηκεύουν ενέργεια σε οργανικά μόρια, όπως γίνεται στη φύση και προσφέρουν υψηλή ενεργειακή απόδοση, μεγάλη διάρκεια ζωής και εξαιρετική αντοχή στις κυκλικές φορτοεκφορτίσεις.

Είναι ασφαλείς, βιώσιμες, οικονομικά ανταγωνιστικές και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν είναι άφθονα διαθέσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον, γεγονός που τις καθιστά το ιδανικό μέσο για μεγάλα στατικά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

«Τα τελευταία χρόνια, η σημασία της δημιουργίας ενός αυτόνομου ενεργειακού εφοδιασμού γίνεται όλο και πιο εμφανής. Με τη χρήση της μπαταρίας Organic SolidFlow, στηρίζουμε ενεργά την ενεργειακή μετάβαση προσφέροντας μια δυναμική και υψηλής τεχνολογίας λύση.», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της CMBlu Energy, Constantin Eis, μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τη Mercedes Benz.

Comments are closed.