Η ZeroNorth αποκτά την πλατφόρμα FAST της Euronav, επιταχύνοντας το ταξίδι της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε μηδενικές εκπομπές

Η Euronav πρόκειται να υιοθετήσει πλήρως την πλατφόρμα ZeroNorth, αυξάνοντας περαιτέρω τον αντίκτυπο της αειφορίας του οργανισμού.

Η τεχνολογική εταιρεία ZeroNorth και η ναυτιλιακή εταιρεία Euronav ανακοίνωσαν ότι η ZeroNorth θα αποκτήσει και θα διαχειριστεί την πλατφόρμα Fleet Automatic Statistics and Tracking (FAST) της Euronav. Ως μέρος της συμφωνίας, η Euronav γίνεται επίσης πελάτης της  πλατφόρμας του ZeroNorth.

Το FAST συλλέγει προηγμένα δεδομένα υψηλής συχνότητας σε πραγματικό χρόνο από αισθητήρες σε όλο τον στόλο της Euronav. Η Euronav έχει εφαρμόσει με επιτυχία την πλατφόρμα FAST σε όλο τον στόλο της, χρησιμοποιώντας αναφορές πλοίων, βελτιστοποίηση ταξιδιών και βελτιστοποίηση πλοίων μέσω της χρήσης δεδομένων υψηλής συχνότητας. Η FAST βελτίωσε σημαντικά τη συνεργασία μεταξύ των πλοίων και όλων των τμημάτων της ξηράς, βελτιστοποίησε τη χρήση των σκαφών και του στόλου, μείωσε την κατανάλωση καυσίμου και μείωσε το OPEX. Αυτές οι βελτιώσεις είχαν απτό θετικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα της Euronav και συνέβαλαν επίσης στη βελτίωση της στρατηγικής βιωσιμότητας.

Τα δεδομένα μπορούν να ενισχύσουν τις αποφάσεις ταξιδιού και βελτιστοποίησης σκαφών, επιτρέποντας σε ομάδες πληρώματος και ακτών να συνεργαστούν για να κάνουν τις πιο λεπτομερείς προσαρμογές ζωντανά για να βελτιώσουν τη βιωσιμότητα και την κερδοφορία για τον ποικιλόμορφο στόλο των πλοίων της Euronav παγκοσμίως.

Με την πάροδο του χρόνου, το σχέδιο είναι η ZeroNorth και η Euronav να ενσωματώσουν τα δεδομένα και την πλήρη λειτουργικότητα της FAST με την πλατφόρμα ZeroNorth. Αυτά τα δεδομένα υψηλής συχνότητας και η υπάρχουσα λειτουργικότητα του FAST θα οδηγήσουν τον σφόνδυλο δεδομένων του ZeroNorth, θα επιταχύνουν την πράσινη μετάβαση του κλάδου και θα αυξήσουν μαζικά τη θετική επίδραση της εταιρείας στην αγορά.

Η μεταφορά έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενου μετασχηματισμού για την αλυσίδα αξίας του παγκόσμιου εμπορίου, με την ψηφιοποίηση και τα δεδομένα να βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο για αντίκτυπο. Η νέα συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα επιταχύνει ριζικά την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας, ενώνοντας δύο ηγέτες της βιώσιμης ναυτιλίας με ένα κοινό όραμα να έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη.

Ο Pelle Sommansson, Chief Growth Officer & EVP, ZeroNorth, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι από αυτή τη νέα συνεργασία με την Euronav, η οποία ήδη αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο βιώσιμες και προοδευτικές εταιρείες στον κλάδο της ναυτιλίας. Με την απόκτηση του FAST και την ενσωμάτωσή του στην υπάρχουσα πλατφόρμα μας, πιστεύουμε ότι θα επιταχύνουμε τις στρατηγικές μετασχηματισμού και βιωσιμότητας μεγάλου μέρους του παγκόσμιου στόλου.

Τα δεδομένα υψηλής συχνότητας είναι η λύση σε πολλές προκλήσεις του κλάδου. Τα βελτιστοποιημένα ταξίδια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών στον κλάδο μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με ομοϊδεάτες ηγέτες στη Euronav, γιατί μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες μας και η ναυτιλία συνολικά λειτουργούν προς το καλύτερο».

Ο Patrick Declerck, Operations Manager, Euronav, πρόσθεσε: “Η Euronav έχει ξεκάθαρη φιλοδοξία να είναι ηγέτης στη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη ZeroNorth, η οποία έχει ήδη σημαντικό αντίκτυπο στην ενεργοποίηση του πράσινου παγκόσμιου εμπορίου.

Μαζί, είμαστε κορυφαίες μάρκες που επικεντρώνονται στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Πιστεύουμε ότι αυτή η νέα συνεργασία θα μας επιτρέψει να οδηγήσουμε το ταξίδι προς τις μηδενικές εκπομπές ρύπων σε όλη τη ναυτιλιακή βιομηχανία για την απαλλαγή από τον άνθρακα σήμερα και την πλοήγηση αύριο. Αυτό θα ενημερώσει περισσότερα μέρη για τον μετασχηματιστικό αντίκτυπο που μπορούν να έχουν τα δεδομένα στις δραστηριότητές τους».

Comments are closed.